toename verkeersdruk door combitunnel nijverdal

Vooral vrachtverkeer gebruikt de N35 weer graag. Mooi natuurlijk, maar de toegenomen verkeersdruk geeft ook zorgen. Bijvoorbeeld in Raalte en Mariënheem. Die plaatsen zijn de nieuwe flessenhalzen in het traject. In Mariënheem pleit Plaatselijk Belang al jaren voor het omleggen van de N35 langs het dorp.

Lokale partijen vrezen ongelukken
Volgens bestuurslid Henk Holtmaat is het “wachten op het eerste ongeluk, vooral nu de druk op de weg weer verder is toegenomen”. Ook de gemeente Raalte onderkent het probleem. Daar waar het verkeer voorheen in Nijverdal stilstond, is dat nu het geval bij de verkeerslichten op de N35 bij Raalte, het beruchte kruispunt Bos.

De gemeente heeft plannen voor een publiciteitscampagne richting de provinciale en landelijke politiek om de problemen rond de toegenomen drukte op de N35 weer hoog op de politieke agenda te krijgen. Via #raaltemobiel verzamelt de gemeente klachten over de toegenomen drukte.

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/_R04F9De_Xc”]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.