the attic releaset cd in lampe

De band The Attic heeft zondag in De Leeren Lampe in Raalte haar cd gereleased. De band stuurde ons een verslag, Arnold Roolvink maakte foto’s.

Een voorprogramma ging knallend van start mmv de leerlingen van Leloup Drumming Wijhe. De heren van The Jam of Gypsys uit Zevenaar brachten semi akoestische top 40-100 covers ten gehore en hierin neemt zanger Marco Nas het voortouw. En laat nou net deze persoon ook een voormalig bandcollega zijn geweest van singer songwriter Kristel Bootsveld van The Attic.

Het publiek staat klaar in de Theaterzaal van de Leeren Lampe om dan The Attic op het podium van start te zien gaan. De eerste drie nummers stomen ze door en daarna worden enkele nummers toegelicht hoe deze tot stand kwamen, en uiteraard werden de vakkundige muzikanten gitarist Mark Schimmel, bassist Jonathan Spruyt, toetsenist Daniël van de Graaf, drummer Luc Leloup vol trots door Kristel voorgesteld aan het publiek.

Na afloop worden nog extra dankwoorden uitgesproken voor de mensen die het hele album proces The Attic hebben bijgestaan. En het album wordt aangeprezen voor de verkoop.

Kristel: “En ineens is de dag dan aangebroken van de release. Heel raar die overgang, het was een maand van alleen maar voorbereiden en dan sta je klaar om het podium op te stappen want je gaat dan echt al je eigen liedjes zingen. Ik dacht nog voordat ik het podium op ging, heb ik alles geregeld. Heb ik echt wel aan alles gedacht? Ben ik echt niets vergeten? En dan komt toetsenist Daniël naar me toe en vraagt of ik er klaar voor ben, ik zeg tja moet dan maar… Ik mag alle voorbereidingen loslaten en gaan zingen? Maar jemig wat heb ik nu zin in een kop koffie.”

Maar de toetsenist heeft het seintje al gegeven naar de licht en geluidsman Sampha Jalloh en de muziek begint, en dan is het gaan, geen weg meer terug. En wat ging het snel voorbij. Zo staat The Attic op het podium en zo staat de gehele crew, het ene album na de andere te signeren. De nodige foto’s worden vastgelegd en het publiek feliciteert de band met hun eerste album Age of Fourteen.

Het optreden is goed verlopen. De nummers zijn goed ontvangen. Mensen waren onder de indruk, geroerd en ik vond het onwennig te horen dat mensen zelf traantjes hebben laten gaan. De akoestische nummers Sixth of July en Renata samen met gitarist Mark Schimmel, hebben menig hart geraakt. Een mooi compliment. En Call from heaven bracht Marietje Bootsveld (moeder van Kristel)een dag later aan de keukentafel nog in tranen. Ze vond het optreden prachtig.

Een mooie dag, en weer een ervaring rijker. Allen bedankt die geweest zijn namens The Attic band.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.