sp vang vluchtelingen op in abdij sion

Abdij Sion is een prima plek om vluchtelingen op te vangen. Dat stelt de Deventer SP. “Voor de onmiddellijke opvang moeten er accommodaties beschikbaar gesteld worden”, aldus Illya Jongeneel, raadsopvolger van de SP in Deventer, tegenover Salland Centraal.

Hoewel de gemeente Deventer stelt dat zij voldoet aan de taakstelling van het Rijk met het oog op de opvang van vluchtelingen, vindt de plaatselijke SP dat er in deze tijd meer gedaan moet worden. “Volgens het college wordt de capaciteit van het grote regionale AZC (in Schalkhaar, red.) opgehoogd en wordt de doorstroming versneld. Dit is echter niet genoeg.”

De SP is duidelijk: “Wij hebben de humanitaire plicht die mensen op menswaardige wijze op te vangen en te helpen. Nu is er een accuut probleem waar wij onze verantwoordelijkheid in moeten nemen.”

Drie mogelijke opvanglocaties

De fractie ziet dan ook graag dat er locaties in Deventer beschikbaar worden gesteld voor de opvang van meer vluchtelingen. De SP denkt hierbij onder andere aan het sinds kort leeggekomen abdij Sion, onder voorwaarde dat er een zeer frequente busdienst naar de stad aan gekoppeld wordt. Het leegstaande voormalige Kunstenlab en de leegstaande Boreelkazerne worden eveneens door de fractie genoemd als opvanglocatie.

“Waar een wil is, is een weg en de SP verwacht dat het belang van de menselijkheid boven financiële belangen gaat”, aldus Jongeneel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.