Home / archiefcentraal / sallands crosscircuit lanceert topcompetitie

sallands crosscircuit lanceert topcompetitie

Het bestuur van één van de populairste circuits van ons land blijft zich focussen op kwaliteit, op aantrekkelijkheid en laagdrempeligheid. De term ‘beleving’ kenmerkt ook het komend seizoen deze bundel crosslopen. De aanzuigende werking ervan loopt parallel met de groeiende belangstelling voor loopclinics, loopscholen en loopgroepen in onze regio. Op basisscholen en in het middelbaar onderwijs staat het hardlopen steeds prominenter op de agenda.

Het bestuur van de Stichting Sallands Crosscircuit heeft inmiddels een nieuwe stap gezet in de doorgroei van het hardlopen in de wijde regio. Door een geheel nieuwe competitie in het leven te roepen voor met name topatleten, wordt tegemoet gekomen aan de wens van de upperclass van het looppeloton. Hoewel het initiatief en de organisatie bij de Sallandse stichting liggen, overstijgt deze competitie het bestaande circuit. In de Cross League Oost gaan oostelijke wedstrijdatleten met elkaar de competitie aan in vijf bestaande wedstrijden. De Haarlerbergloop, de Nijverdalse Bergcross van AV Atletics, de COOP Crossloop in Luttenberg en de Bunkercross van AV Daventria vormen in de eerste jaargang het decor voor de titanenstrijd op de tien kilometer.

Voor deze competitie meldt een atleet zich specifiek aan. Omdat de Cross League Oost wedstrijden betreffen binnen de bestaande lokale organisaties, vergt dit nieuwe element geen extra belasting ter plaatse. Wel zal het eerste startvak gereserveerd zijn voor de allersnelste mannen en vrouwen. Bijkomend voordeel van deze competitie is dat de reguliere klassementsloper ook kan kiezen voor een circuit van vijf crosslopen. Bovendien krijgt de groep atleten die in het bestaande circuit van elf wedstrijdlopen steeds nipt buiten de prijzen viel , ineens een prachtige kans op het erepodium.

Ondertussen zijn de voorbereidingen op beide competities in een ver gevorderd stadium. De elf plaatselijke crosslopen zullen ook dit jaar weer alle zeilen moeten bijzetten om de grote toestroom in goede banen te leiden. Al deze organisaties zijn zich bewust dat de lat heel hoog ligt. Het besef in Heeten, Heino en Lemelerveld bijvoorbeeld dat ieder afzonderlijk aan de basis staat van het succes van het circuit is dan ook groot. De onderlinge band en afstemming geven de meerwaarde aan waardoor het circuit inmiddels is uitgegroeid tot een groots volksfeest voor hardlopers. Met de invoering van de Cross League Oost zullen ook vele lopers van buiten Salland dit wekelijkse loopfeest weten te vinden, waardoor het bestaande al maar groeiende Sallands Crosscircuit het komende jaar weleens ‘vol’ moet verkondigen. Voor-inschrijving is dan ook zeker aan te raden.

Inschrijven kan sinds maandag 14 september. Meer informatie vind je op www.sallandscrosscircuit.nl

Lees ook

Open huis bij Pop Rock Factory

RAALTE – Pop Rock Factory houdt zaterdag 25 september een open huis. Tussen 14.00 en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.