sallandglas kiest investeringsmaatschappij cif

De komst van glasvezel in het buitengebied van Salland is weer een stap dichterbij. SallandGlas wil gebruik maken van het aanbod van CIF om het buitengebied van Salland te voorzien van supersnel internet. De ruim 6.000 huishoudens op afgelegen plekken kunnen daardoor eenzelfde aanbod krijgen als in het aangrenzende glasvezelgebied dat is uitgerold door Cogas. Zodra de helft van de bewoners zich heeft ingeschreven, wordt direct begonnen met de graafwerkzaamheden. Voordat het inschrijvingsproces start moeten er eerst nog afspraken worden gemaakt met de gemeentes Raalte, Olst-Wijhe en Deventer afspraken over graafwerkzaamheden, leges en herbestrating.

Om de aanleg van glasvezel financieel haalbaar te maken, wordt van bewoners in het buitengebied een maandelijkse vastrechtvergoeding van 9,95 euro gevraagd. Dit bedrag is gekoppeld aan het abonnement bij een dienstenaanbieder. Het is op dit moment nog niet bekend welke dienstenaanbieders meedoen en op welke termijn bewoners worden benaderd met het nieuwe aanbod. SallandGlas verwacht dit in de komende maanden bekend te maken.

SallandGlas is het bewonersinitiatief binnen de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer en wordt vertegenwoordigd door afdelingen van het Plaatselijk Belang binnen alle gemeentes. De beoogde samenwerking met CIF wordt als een grote doorbraak beschouwd. “Dit aanbod betekent dat de aanleg doorgaat bij een lager inschrijvingspercentage, een lagere vastgoedrechtvergoeding en met meer keuze uit het aantal dienstenaanbieders dan wat wij zelf kunnen aanbieden. Daarnaast hoeft niemand zich te verplichten tot een twintigjarig contract of een flinke afkoopsom”, aldus Ben Nijboer, voorzitter van SallandGlas.

Aansluiting met Cogas-glasvezelgebied

Ook Martijn Visser, managing partner bij CIF, is positief over de toenadering van SallandGlas. “Wij merkten bij het eerste contact dat SallandGlas één doel voor ogen heeft en dat is om iedereen van glasvezel te voorzien. Veel bewoners zijn al geënthousiasmeerd en willen graag aansluiten op het glasvezelnetwerk dat we al hebben uitgerold in het Cogas-verzorgingsgebied. Alle reden om nu zo snel mogelijk te regelen dat bewoners een goed aanbod in de bus krijgen.”

Afgelopen maand kondigde investeringsmaatschappij CIF aan dat het gemeentes en bewoners wil helpen bij het aanleggen van glasvezel op afgelegen plekken die tot voor kort te kostbaar bleken. CIF ziet daartoe mogelijkheden omdat er voldoende interesse is in snel internet, een grotere bereidheid van bewoners om financieel bij te dragen en de aanlegkosten van glasvezel door efficiëntere graaf- en aanlegmethodes goedkoper is geworden. Eerder is op deze manier het buitengebied van Hilvarenbeek al voorzien van glasvezel en kunnen sinds de zomer 20.000 bewoners in het buitengebied van Twente zich inschrijven voor razendsnel internet.

Nieuwe informatie wordt binnenkort gepubliceerd op staging2.sallandglas.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.