salland wandelland kunstwandelroute

Salland is een prachtig gebied om te wandelen. Of u nu wandelt langs de uiterwaarden van de IJssel, op de Sallandse Heuvelrug of over de Luttenberg; Salland verrast je telkens weer. Met het Wandelnetwerk Salland stippelt u uw eigen wandeling uit. Op de kaart van het wandelnetwerk Salland, vindt u het overzicht van alle mogelijke routes en knooppunten. Op staging2.sallandwandelland.nl kunt u uw route online plannen.

Tips voor wandeltochten

In de komende periode staan er weer een aantal bijzondere wandelingen op het programma in Salland. Hier vind je er een aantal.

Kunstwandelroute Diepenveen

Poëzieworkshop, vrijdag 18 september

‘Om even bij stil te staan’ is een bijzondere kunst-wandelroute van 8-15 km door de uiterwaarden van Deventer en de landgoederen in Diepenveen. Zeven beeldend kunstenaars zijn geïnspireerd door (historische) verhalen over deze plekken en hebben op eigen wijze ingrepen gedaan in het landschap. De route is uit te printen op de website staging2.omevenbijstiltestaan.nl of verkrijgbaar bij o.a. de VVV Deventer.

Op vrijdag 18 september geeft Heleen Bosma een poëzieworkshops over één van de kunstwerken langs de route. Naar kunst kijken brengt iets in jezelf in beweging, maar wat dan precies? En wat heeft dat met jou te maken? Met het kunstwerk als inspiratiebron schrijven we in één avond in een gezellige sfeer een gedicht. Voor beginners en gevorderden. Aanvang om 19.00 uur bij hotel Gaia, daarna lopend of op de fiets naar het kunstwerk, en weer terug. De deelnameprijs bedraagt € 26,50 incl. koffie of thee. Vooraf reserveren via heleenbosma@gmail.com. Je bent zeker van je plek als je een bevestiging hebt ontvangen.

Cultuursnuiven Holterberg, zondag 20 september

Wandeling met een gids lang historische plekken op de Holterberg. Al wandelend wordt stil gestaan bij de geschiedenis van die bijzondere Holterberg en de mensen die er hun sporen hebben achter gelaten. Vijfenzeventig jaar geleden werd Natuurdiorama Holterberg gebouwd, maar de geschiedenis van de Holterberg gaat natuurlijk veel verder terug. Ergens staat een grote eik als stille en laatste getuige van een feestterrein, er is een bunker uit de tijd van de Koude Oorlog. We wandelen langs een beukenlaan die alles met een torentje in Haarle te maken heeft. Bekende architecten als Tijmen-Jan Loggers en Rem Koolhaas hebben er huizen gebouwd. Start bij Natuurdiorama Holterberg om 14 uur en de deelnameprijs bedraagt € 5,00, incl. een consumptie na afloop. Graag vooraf aanmelden 0548-361979 of info@museumholterberg.nl. meer info via staging2.museumholterberg.nl

Overige wandeltips

Woensdag 16 en 30 september

• Natuurwandeling Overveen. Ontdek de nieuwe natuur rondom het Overveen in Rijssen. staging2.hetoverveen.nl

Woensdagmiddag 16 en 23 september

• Historische wandeling Raalte. Leer al wandelend meer over de historie van Raalte. staging2.historischerondwandelingraalte.nl

Maandag 21 september

• Rolstoelwandeltocht tijdens de Ponyweek Heeten. staging2.ponyweekheeten.nl

Elke woensdag- en zaterdagmiddag

• Stadswandeling Deventer onder leiding van ervaren gidsen. staging2.deventer.info

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.