pvda raalte zoek locaties voor vluchtelingen

De Raalter PvdA-fractie wil dat de gemeente op zoek gaat naar locaties voor de opvang van vluchtelingen in de regio. Dit naar aanleiding van de toenemende vluchtelingenstroom in Nederland. De PvdA vindt dat de gemeente Raalte zijn maatschappelijke en humanitaire verantwoordelijkheid moet nemen en heeft daarom vragen gesteld aan het college.

“Zij moeten verschil maken met betrekking tot de opvang van asielzoekers”, aldus de PvdA-fractie. “Enorme groepen mensen die vanwege oorlog of politieke vervolging hun land ontvluchten, proberen om in Europa een veilig heenkomen te zoeken. De schrijnende en mensonterende beelden hebben velen tot denken gezet. Naast instellingen als Vluchtelingenwerk, stichting Warchild en de kerken, wordt ook door veel particulieren op allerlei wijze hulp verstrekt.”

Nederland heeft momenteel onvoldoende opvang voor vluchtelingen. Er wordt verwacht dat dit op korte termijn niet verbeterd zal worden. Echter hebben andere gemeenten reeds aangetoond dat binnen beperkte tijd geschikte opvanglocaties gevonden kunnen worden. De Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie heeft een dringend beroep gedaan op alle gemeenten in Nederland om tijdelijke opvang te bieden aan deze enorme toevlucht van vluchtelingen.

Vragen

Bovenstaande heeft bij de PvdA geleid tot belangrijke vraagstukken. Zij vraagt zich af of de gemeente Raalte het standpunt deelt dat de gemeente een maatschappelijke en humanitaire verantwoordelijkheid heeft bij de opvang van deze groepen vluchtelingen. Ten tweede vraagt de PvdA-fractie of Raalte bereid is om in contact te treden met het COA en te onderzoeken of er binnen de gemeente vastgoed beschikbaar is, dat met inzet van acceptabele financiële middelen geschikt gemaakt kan worden voor de opvang van hulpeloze vluchtelingen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.