pvda mist ambitie bij college olst wijhe

De PvdA is niet tevreden over de begrotingsbrief van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Olst-Wijhe. Het college laat de zaken volgens de partij in Olst-Wijhe te veel op zijn beloop. “De brief mist ambitie en drive. De wil om er echt iets van te maken lijkt na anderhalf jaar verdwenen. Het college lijdt aan ideeën armoede”, zo stelt de PvdA. Verder is de fractie bezorgd over de financiële toekomst van Olst-Wijhe. ‘De begroting bevat nogal wat open einden’.

Op sociaal gebied mist de fractie de harde wil bij B. en W. om te investeren in werk. “Onze gemeente telt 160 bijstandsgerechtigden. Dat zijn er 160 teveel. Daar moeten wij mee aan de slag.” De PvdA wil dat er een concreet actieplan voor deze groep en voor andere Olst-Wijhese werkzoekenden komt.

De raadsfractie wil informatie over de 300.000 euro die het college bespaart op de huishoudelijke hulp. “Wij willen weten of de mensen zich wel redden of dat wij, net zoals in dat andere gemeenten gebeurt, moeten uitkijken naar alternatieven.” Ook vraagt de fractie het college om in overleg te treden met de gemeenten Raalte en Deventer over de ondersteuning van de voedselbank.

De PvdA mist in de begrotingsbrief de aandacht voor de vluchtelingen. De PvdA wil dat de gemeente extra woonruimte beschikbaar stelt. De fractie vraagt het college om hierbij niet alleen te kijken naar sociale huurwoningen, maar met creatieve oplossingen te komen.

Gribusplekken

De PvdA raadsfractie ziet graag dat de gemeente aan de slag gaat met gribusplekken als de Abersonlocatie in Olst en het pand Godeschalk in Wijhe. “Als het gaat om leefbaarheid praat het college zich een slag in de rondte. Het wordt tijd voor actie’. Ook wil de PvdA dat het college bij de provincie Overijssel aanklopt voor steun voor de uitvoering van het project ‘Olst mooier aan de IJssel’. Een visie op leegstand wordt node gemist. ‘Ondernemers in Olst en Wijhe doen goed werk op dit terrein. Hierbij past een minder bureaucratische houding van de gemeente.”

Open einden

De PvdA is bezorgd over de financiële toekomst van Olst-Wijhe. De begroting laat weliswaar een klein overschot zien maar bevat tegelijkertijd nogal wat open einden. Zo wordt er geen extra geld geraamd voor de kosten die er aan zitten te komen voor onderwijshuisvesting. “De begroting kent nogal wat PM posten. Het college speelt een beetje mooi weer”, aldus de PvdA.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.