persoonlijk en passend afscheid

Organiseren zit in haar bloed. Bovendien wist ze al vroeg dat ze ooit uitvaartsbegeleider zou worden. Met de start van de onderneming is haar droom werkelijkheid geworden. Ze volgende de afgelopen jaren diverse vakopleidingen op het gebied van uitvaartbegeleiding, zoals verzorging, rituelen en schrijven en liep bij verschillende uitvaartondernemingen stage.

Ze noemt haar werk een ambacht die ze vanuit het hart vervult, maar waarbij ze ook de ratio een prominente plek geeft. “Bij een overlijden is er emotie en verdriet bij de nabestaanden. De laatste dagen met en het laatste afscheid van de overledene zijn voor hen van grote waarde. daar moeten ze alle ruimte en gelegenheid voor hebben en hun ideeën kunnen uitvoeren. Ik regel alle andere zaken”, vertelt ze.

Persoonlijk en passend

Woolthuis Uitvaartbegeleiding zorgt samen met de nabestaanden voor een persoonlijk en passend afscheid, waarbij naasten de overledene nog één keer in het licht zetten. De uitvaartbegeleider fungeert daarbij als inspirator, als steun en toeverlaat voor het regelwerk en (mede)organisator van een passend afscheid. Ze wijst erop dat niet de verzekeraar, maar mensen zelf kiezen wie de uitvaart verzorgt. Trend is dat mensen bij leven of als nabestaande steeds meer zaken zelf willen regisseren. “Dat is goed voor de rouwverwerking. De uitvaart anno nu karakteriseert de overledene bij leven”, aldus Bianca. 

Raad en daad

Bovenal vindt ze het belangrijk bij alles wat er bij een overlijden en de uitvaart komt kijken de familie in raad en daad bij te staan. Als uitvaartbegeleider staat Bianca Klein Woolthuis vierentwintig uur per dag klaar en houdt ze nauwlettend in de gaten of er geen onherstelbare fouten worden gemaakt. Een uitvaart die naar tevredenheid verloopt, is volgens haar de eerste stap in de rouwverwerking gezet. 

Meer informatie: Bianca Klein Woolthuis Uitvaartbegeleiding,

tel. 06 4862 5866, info@biancakleinwoolthuis.nl

staging2.biancakleinwoolthuis.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.