permacultuur een wereld te winnen

Word jij ook geraakt door alles wat er op aarde mis dreigt te gaan? En zou je méér willen doen om de boel de goeie kant op te helpen? De permacultuur inspireert inmiddels honderdduizenden mensen om van de wereld om hen heen een levend paradijs te maken. Ontstaan in het Tasmaanse regenwoud schenkt de permacultuur ons de blik waarmee we de samenhang, de hulpbronnen en de overvloed leren zien, en bovendien de principes en praktische stappen waarmee we grip krijgen op onze eigen plek op aarde.

Wie het geluk heeft van een tuin, kan daarvan een ongekend vitaal, vruchtbaar en veerkrachtig geheel maken. Niet meer dat ongehoorzame stukje wildernis, of een plek die toch eigenlijk vooral energie vráágt, maar een eigen groene oase, waarin je kunt zitten, liggen, spelen – en smullen van al het lekkers dat er groeit: fruit, noten, groentes, kruiden, bloemen, paddestoelen.

Maar ook in de stad, met ‘slechts’ een balkon, of zelfs maar een vensterbank, kun je met de permacultuur aan de slag: ‘iedereen die eet’ maakt keuzes waarmee de wereld ‘aardiger’ te maken is. Van oktober 2015 tot april 2015 draait er weer een Ontwerpcursus Permacultuur op Natuur- en Milieu-Educatiecentrum De Ulebelt in Deventer; op 4 oktober is daar een gratis infomiddag. Nieuwsgierig? Laat je inspireren door de ex-cursisten aan de kraam.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.