open huizen dag orienteren in ongedwongen sfeer

De Sallandse huizenmarkt is flink in beweging en dat merken ook de Sallandse makelaars. Dit weekend zetten meerdere woningen weer de deuren open tijdens de Open Huizen Dag op zaterdag oktober. “De ideale manier om je te oriënteren in een heerlijk ongedwongen sfeer”, vertelt Chris Schrijver van Salland Makelaardij Schrijver & Holterman. Dat onderschrijft ook Gerben ten Broeke van Ten Broeke makelaardij en verzekeringen uit Lemelerveld. “Doordat er geen afspraak hoeft te worden gemaakt voor een eerste bezichtiging, biedt de Open huizen route een uitgelezen kans op in een halve dag je breed te oriënteren op de Sallandse woningmarkt.”

De huizenmarkt in Salland staat er volgens beide makelaars steeds beter voor. “De huizenmarkt in Salland wordt momenteel gekenmerkt door veel actieve gegadigden cq. kopers en een sterke stijging van het aantal woningtransacties”, zegt Gerben ten Broeke. “De huizenmarkt is momenteel flink in beweging”, Chris Schrijver toe. “In diverse woningcategorieën worden meer transacties gerealiseerd. Binnenkort komt de NVM met de derde kwartaal cijfers over de woningmarkt van dit jaar. Wij verwachten een positieve ontwikkeling.”

Volgens beide makelaars is het dan ook voor zowel de koper als de verkoper een mooie moment op de huizenmarkt op te gaan. “Als koper heb je het voordeel van de aantrekkelijke rente. De woningmarkt komt uit een crisis, dus woningen hebben de laatste jaren een prijsdaling meegemaakt. We zien nu de prijzen stabiliseren dus de onderkant is wel bereikt. In diverse categorieën zien we de prijzen ook alweer stijgen”, vertelt Schrijver. “Op dit moment zijn de huizenprijzen laag ten opzichte van vorige jaren en de hypotheekrente is ook historisch laag”, vult Ten Broeke aan. Dit is dan ook het uitgelezen moment om je slag te slaan op de woningmarkt. Daar komt nog bij dat de huurprijzen in Salland aan de forse kant zijn, wat de afweging huur versus koop steeds vaker richting de koopkant doorslaat.”

Volgens Chris Schrijver van Salland Makelaardij is het ook voor de verkopende partij een interessante tijd. “De woningmarkt is in de lift. Als mensen willen doorstromen, dan is ook de lage hypotheekrente voor de vervolgaankoop ook weer interessant.”

Dat merkt ook Anja Linthorst van Lindenhorst Makelaars in Raalte. “De huidige markt is op dit moment ideaal, want de markt is volop in beweging. Je merkt nu al dat kopers te horen krijgen (op het moment dat ze een bezichtiging aanvragen) dat de woning al verkocht is.”

Open Huizen Dag
Wat er volgens beide makelaars zo mooi is aan de Open Huizen Dag, is de ongedwongen sfeer. “De mogelijkheid om meerdere woningen op één dag te bekijken zonder afspraak, zorgt er voor dat mensen zich makkelijk kunnen oriënteren”, vertelt Schrijver. “We merken dat ook verkopers die de eigen woning onlangs verkocht hebben, zich oriënteren op de open huizenroute. Zij vinden het ook prettig om zich op deze manier te oriënteren. Salland Makelaardij organiseert daarom daarnaast ook iedere eerste zaterdag van maand een open huis van 10.00 tot 12.00 uur. Na een open huis krijgen wij weer in beeld wie er zoekende zijn en dat levert voor ons weer een contactmomenten op met potentiële kopers. Daarnaast worden er voor en na het open huis vaak woningen verkocht.”

Gerben ten Broeke en Chris Schrijver adviseren iedereen een kijkje te nemen tijdens de Open Huizen Dag. “Start je zoektocht naar een woning met een gesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je jouw financiële mogelijkheden helder hebt, voorkom je teleurstellingen in de toekomst”, geeft Ten Broeke nog als tip mee.

De NVM heeft bovendien een actie met drie weken gratis de krant en je maakt kans op een wooncheque ter waarde van 15.000 euro. Voor meer informatie kun je kijken op staging2.nvm.nl/wonen/campagnes/nvm_open_huizen_dag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.