marienheem gaat terug naar de jaren 80

De meeste barbecues staan inmiddels weer in de schuur te roesten, de eerste gans heeft zijn Mardrileense buitenverblijf weer betrokken en Richard is druk in de weer om het brandhout voor Café de Koenjer tijdig klaar te hebben liggen. Kortom niets staat de derde editie van de MPM-avonden nog in de weg.

Op zaterdag 3 oktober zal Marga de poorten van de kleine muziektempel aan de Hellendoornseweg in Mariënheem om 20:45 uur openen. De heren van de organisatie hebben ook dit keer een aansprekend thema gekozen: de illustere jaren ‘80. Dit is een periode in de muziekhistorie waarin vele muziekstromingen zich ontwikkelden en ontpopten. Hierbij valt met name te denken aan disco, funk, new wave en natuurlijk kunnen we niet om de rock heen die vanuit Amerika steeds meer aan populariteit won.

Om het misschien wat ingedutte geheugen op te frissen laten we even wat fameuze namen uit die tijd de revue passeren: Siouxsie and the Banshees, Van Halen, The Red Hot Chili Peppers, Noodweer en Doe Maar. Hits van deze bands en vele andere zullen door de professionele speakers schallen ondersteund door de steeds belangrijker wordende videoclips in deze tijd. Niet alleen, omdat de techniek het toeliet, maar met name om de thema’s als heroïneverslaving, racisme en de angst voor een kernoorlog extra te belichten.

Save the date, zaterdag 3 oktober, 20:45 uur, Café de Koenjer in Marienheem. Mochten er nu al platen door je hoofd schieten, dan kun je deze aanvragen via muziekpromotion@gmail.com

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.