koopman pakt dubbel in berghem

Dennis Koopman heeft afgelopen weekend in Berghem in de Yamaha R125cc Gamma Cup, na in de trainingen al de snelste tijd gerealiseerd te hebben, beide wedstrijden op zijn naam geschreven. De 18-jarige coureur uit Heino nam in beide races samen met klassementsleider Mijwaart een grote voorsprong op de achtervolgers en wist Mijwaart in beide manches met respectievelijk 0.151 en 0.011 voor te blijven en aldus de dagzege op te eisen. Koopman flikte hetzelfde kunstje eerder dit seizoen tijdens de Gamma Racing Day in Assen en klom door beide dagzeges naar P2 in de tussenstand.

Tussen beide Yamaha Cup evenementen maakte Koopman zijn debuut op de Honda Moto3 machine van v/d Bunt door deelname aan een Moto3 race in het bijprogramma van de GP van Duitsland op de Sachsenring. Het succesvolle optreden kreeg een vervolg tijdens het IDM in Assen waar Koopman in de Moto3 verraste met een 7e plek en rondetijden die goed geweest waren voor kwalificatie voor de TT van Assen afgelopen juni.

Koopman: “De vorm is er eigenlijk vanaf het begin van dit seizoen maar de resultaten bleven uit omdat ik met een gedateerd motorblok reed dat tijdens een race in Assen kapot liep. Het geleende blok van Jeremy Hofstra bleek veel sneller waardoor ik nu al 5 races gewonnen heb en opgeklommen ben naar P2. De achterstand op Mijwaart is normaliter te groot om in de resterende twee races goed te maken, te beginnen op 12 september in Eindhoven. Daarnaast ga ik tijdens het BSB-Superbike in Assen opnieuw met de v/d Bunt Honda van start in het BSB Motostar Hell Performance Championship.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.