kom naar de salland natuur fair

Landgoed Groot Zwaaftink in Heeten vormt zondag 13 september het decor voor de jaarlijkse Salland Natuur Fair. De 17e editie van de Salland Natuur Fair telt dit jaar maar liefst 135 standhouders en allemaal hebben ze te maken met de natuur.

De Salland Natuur Fair wordt dit jaar onderverdeeld in diverse themapleinen. Naast de bekende pleinen met oude ambachten, diverse dierensoorten, natuur en Jacht en outdoor zijn er dit jaar enorm veel standhouders met diverse streekeigen producten. In samenwerking met Stichting Het Natuurlijk Huus komt er dit jaar een speciaal themaplein over duurzaamheid met maar liefst dertig Sallandse partijen die allen gericht zijn op duurzaamheid. Verderop in deze krant lees je daar meer op. Op het plein staat dit jaar ook een grote Tafel. ‘De Tafel van Salland’. Onder leiding van een gespreksleider wordt er hier met diverse partijen gesproken over duurzaam Salland. Schuif gerust aan, we horen graag hoe jij denkt Salland duurzamer te krijgen.

Kinderactiviteiten

De 17e editie van de Salland Natuur Fair op 13 september, schenkt extra aandacht aan kinderen. Zij hebben namelijk de toekomst van onze natuur in handen, aldus de organisatie. Zo kunnen kinderen diverse workshops volgen, zoals nestkasten timmeren, broodjes bakken en zelf een potje jam maken. Daarnaast zijn er diverse belevenissen speciaal voor kinderen, zoals een vliegend tapijt – mogelijk gemaakt door Belgische trekpaarden – en een laan van boomgezichten, waarbij kinderen met natuurlijke materialen een gezicht op een boom kunnen maken. Ook kunnen kinderen knuffelen met verschillende dieren, eetbare wilde planten proeven en deelnemen aan bushcraft waarbij zij ervaren hoe het is om te overleven in de natuur.

Shows in demonstratieba

Ook voor de volwassen bezoeker is er veel te doen en te beleven. Met een sfeervolle braderie, een ‘versplein’, ‘duurzaamheidsplein’, ‘natuurplein’ en zelfs een doorlopend demonstratieprogramma met Belgische trekpaarden, Sint Bernard honden, ganzen drijven door border collies, miniwerktuigen en roofvogels is er voor ieder wat wils. Bezoekers kunnen daarnaast overdag sterren kijken met een grote telescoop en ware (kettingzaag)kunst aanschouwen.

Highlight

Dertig huilende honden, acht ruiters te paard en een groep blazers in klederdracht ‘gewapend’ met jachthoorn. De Salland Natuur Fair vormt dit jaar het decor voor een heuse slipjacht. Een traditie met een rijk verleden, waarbij de jacht op een vos wordt nagebootst door een sliptrekker. Zowel voor de ruiters als de toeschouwers een belevenis.

De Salland Natuur Fair vindt plaats op zondag 13 september op Landgoed Groot Zwaaftink aan de Heetenseweg 26 in Heeten. De fair is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt 6 euro. De entreeprijs voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar bedraagt 3 euro. De toegang is gratis voor kinderen van 0 tot en met 3 jaar. Voor meer informatie verwijzen wij u naar staging2.sallandnatuurfair.nl of staging2.facebook.com/SallandNatuurFair. Nieuwsgierig naar het volledige programma van de fair? Kijk op staging2.sallandnatuurfair.nl.

Programma demonstratiebak

10.00: Opening Salland Natuur Fair

10.30: De kracht van Belgische trekpaarden

11.00: Slipjacht: een belevenis van paarden, honden en ruiters in klederdracht

11.45: Sint Bernard honden op missie.

12.00: De paarden van het Reelaer

12.30: Opgelet, roofvogels op jacht (valkenier)

13.15: Het Vliegend Tapijt (speciaal voor kinderen)

13.45: Slipjacht: een belevenis van paarden, honen en ruiters in klederdracht

14.30: Ganzen drijven door border collies

15.00: Opgelet: Roofvogels op jacht (Valkenier)

15.45: Demonstratie van Duteweerd miniwerktuigen

16.15: Sint Bernard honden op missie

16.30: Ambachtelijk ploegen met Belgische trekpaarden

17.00: Afsluiting Salland Natuur Fair

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.