klink nijlandkwiek overklast door sew

Zaterdagavond was er voor Klink Nijland Kwiek de eerste wedstrijd van het seizoen. De ploeg uit Raalte acteert weer op het hoogste niveau na een aantal jaren Eerste Divisie. In een bomvol Tijenraan konden de dames zich niet meten met de tegenstander. SEW was op alle fronten beter en won uiteindelijk verdiend met ruime cijfers. Na 60 minuten spelen stond er 21-38 op het scorebord.

Kwiek begon de wedstrijd goed en kwam na een aantal minuten ook op een 1-0 voorsprong. De dames leken vol goede moed om hun terugkeer in de Eredivisie goed te beginnen en vandaag eventueel te kunnen winnen van SEW. In het begin leek het goed te gaan voor de Raalter ploeg, maar als snel kwam SEW op voorsprong en liepen ze snel uit. Na bijna tien minuten gespeeld te hebben liepen de dames eigenlijk al achter de feiten aan. SEW had toen al een voorsprong van vier doelpunten . In het vervolg van het eerste kwart liepen de bezoekers nog verder uit en stonden al met 5-13 voor. De Raalter ploeg kon verdedigend niks inbrengen en werd weggespeeld. Het tempo in het spel van SEW was van een dusdanig niveau dat Kwiek er niet aan te pas kwam. In het verloop van de eerste helft kon Klink Nijland Kwiek niet meer terugkomen. Ruststand was 11-21 in het voordeel van SEW. Bij SEW maakte vooral Britt Holster aanvallend indruk. Ze vond maar liefst zeven keer het net.

De ploeg van Monique Swartjes en Henk Woudstra kwam slecht uit de kleedkamer. De dames waren slordig in de passing en daar kon SEW van profiteren. Vooral in de omschakeling waren ze efficiënt. In het vervolg van de tweede helft werd Klink Nijland Kwiek wel minder slordig, maar konden geen vuist maken. Aan het eind van de tweede helft hadden de dames iets meer controle over de wedstrijd, maar die was op dat moment al lang verloren. na zestig minuten te hebben gespeeld stond er 21-38 op de borden in het voordeel van SEW. Bianca Klein Koerkamp was vandaag het beste bij Klink Nijland Kwiek. De opbouwster scoorde maar liefst acht keer en kon zich aardig staande houden deze wedstrijd.

Na de wedstrijd werd Ria ten Tusscher benoemd tot Erelid vanwege haar vele verdiensten voor de club. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Ze nemen het dan op tegen DSS.

Doelpuntenmakers Kwiek:

BIanca Klein Koerkamp 8, Hanne van Rossum 3, Romy ten Cate 2, Emma Hulshof 2, Rosanne Blankhorst 2, Charlotte Schulten 1, Anouk van Rijssen 1, Nicole Hemmink 1, Loes Oortwijn 1

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.