klink nijland kwiek verslaat dss 30 21

Voor Kwiek zijn het de eerste twee punten na de rentree op het hoogte handbalniveau van Nederland. In de Lotto Eredivisie kunnen de dames van DSS daar nog niet over spreken. Die hebben de drie tot heden gespeelde wedstrijden verloren.

Klink Nijland Kwiek heeft zaterdagavond de eerste twee punten van het seizoen gepakt. In sporthal Tijenraan speelde de Raalter ploeg haar tweede wedstrijd van het seizoen. In de eerste wedstrijd werd nog kansloos verloren van SEW met 21-38. Deze zaterdag was dat totaal anders. De dames speelde een half uur ijzersterk en wonnen uiteindelijk verdiend met 30-21.

Aan het begin van de wedstrijd moesten beide teams nog een beetje op gang komen. Ze wisten het doel niet goed te vinden en waren slordig in hun spel. Het was DSS wat als eerst het net vond en als eerst op het scorebord kwam. Het ging het eerste kwartier gelijk op. Beiden ploegen kwamen maar niet echt in hun spel en het schouwspel was matig te noemen. In de 15e minuut nam de coach van DSS een time-out om de speelsters aan te sporen. Het leek echter geen effect te hebben want het was Klink Nijland Kwiek wat er als beste uitkwam. De dames van Monique Swartjes en Henk Woudstra waren vanaf dat moment zeer geconcentreerd en leken meteen hun ritme gevonden te hebben. Na twintig minuten te hebben gespeeld stond de Raalter ploeg met 10-6 voor en deed dat met uitstekend aanvallend spel. In het vervolg van de eerste helft gingen ze door en hadden ze met rust een ruime voorsprong van zes punten verschil. Ruststand 15-9

In het begin van de tweede helft had Klink Nijland Kwiek nog steeds het goede gevoel te pakken. In de eerste vijf minuten was de stand al 18-9 en was de wedstrijd eigenlijk al beslist. De dames hadden op sommigen momenten ook wel wat geluk, maar benutte dat optimaal. Op een gegeven moment stonden ze zelfs met 25-12 voor. Vanaf dat moment begon Klink Nijland Kwiek minder te spelen waardoor DSS een aantal doelpunten op een rij kon maken in een tijdsbestek van tien minuten.Stand na 25 minuten spelen was 26-19 in het voordeel van Kwiek. Het was mede aan Jaenet Markvoort te danken dat DSS niet verder terugkwam. De keepster van Kwiek had in tweede helft een aantal geweldige reddingen. In de laatste paar minuten van de wedstrijd wist de Raalter ploeg nog een paar keer te scoren. Eindstand 30-21.

Voor Klink Nijland Kwiek betekent dit de eerste twee punten van dit seizoen in de Eredivisie. De Raalter ploeg heeft verdiend gewonnen en revancheerde zich daarmee op de verloren wedstrijd van 2 weken terug.

Klink Nijland Kwiek speelt donderdag haar derde wedstrijd van het seizoen. Zij spelen om 20:30 in de Trefkoele om het op te nemen in de derby tegen SERCODAK/Dalfsen.

doelpuntenmakers:
Bianca Klein Koerkamp 8, Nicole Hemmink 5, Rosanne Blankhorst 4, Emma Hulshof 3, Charlotte Schulten 3, Valerie Logtenberg 2, Romy ten Cate 2, Hanne van Rossum 1, Anouk van Rijssen 1, Lynn Schiphorst 1,

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/xioRUU3ZX8M”]

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/JXnFqbIwuVs”]

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/GMET3An5IGU”]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.