kids leren over landbouwvoertuigen

Medewerkers van de loonbedrijven Grefelman en Loman hebben voorlichting gegeven op basisschool Esmoreit in Luttenberg. Zij nemen de veiligheid van jonge fietsers erg serieus. Landbouwverkeer maakt fietsers namelijk erg kwetsbaar en daar zijn beide bedrijven zich maar al te goed van bewust.

Jaarlijks overlijden er gemiddeld zestien mensen door een ongeval met landbouwverkeer. Honderd raken er ernstig gewond. Ondanks de verbetering van de verkeersveiligheid is het aantal slachtoffers door een ongeval met een landbouwvoertuig de laatste twintig jaar constant gebleven. Schoolgaande kinderen die zelfstandig op pad gaan lopen het grootste gevaar.

Grefelman en Loman bekommeren zich om de veiligheid van deze jonge fietsers en besloten daarom voorlichting te geven aan leerlingen uit de groepen 1 tot en met de groepen 8. De kinderen mochten op vier landbouwvoertuigen klimmen om te ervaren hoe het is om bestuurder te zijn in een groot voertuig. Vooral het gevaar van de dode hoek werd goed benadrukt door de chauffeurs. Kinderen worden hierdoor geattendeerd op de gevaren en op het belang van veiligheid.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.