kermis averlo de kop is eraf

De kop is eraf voor het kermisweekend in Averlo. Donderdagmiddag stond er een creatieve middag op het programma.
Zowel jong en oud kon hier zijn creativiteit de vrije loop laten gaan. Dienbladen en andere houten ondergronden werden beschilderd met figuren, vol met kleuren of sprekende teksten. Daarnaast werden de gekweekte zonnebloemen (soms wel bijna 4 meter lang) en bloemstukken ingeleverd.

Vrijdagavond begon de kermis dan officieel. Voorzitster Loes Groot Lipman opende om 20.00 uur het kermisweekend en bedankte onder meer de burgemeester en zijn echtgenote voor de aanwezigheid deze avond. Hierna startte alweer de 29e editie van de revue. Elk jaar start de groep vrijwilligers vanaf januari al met de voorbereidingen om op de vrijdagavond een avond te brengen met hilarische sketches, amok over regionaal nieuws en politiek, mooie liedjes en video’s.

Zoals altijd komen na het openingslied de ‘kids’ uit Averlo en Frieswijk een stuk verzorgen.
Dit keer was het een jonge goochelaar met charmante assistentes die de tent daadwerkelijk versteld lieten staan met trucs waar Hans Kazan nog een puntje aan kan zuigen. Daarna volgde de revuegroep en kwam er onder andere een stuk over de glasvezelaanleg in het buitengebied, een vreemde snuiter die zijn vogel op zijn arm niet onder controle kon houden en 5 ‘stoere’ mannen die een dansje deden op een kinderlied.

Eén van de hoogtepunten van de revue was de terugkeer van ‘Hendrik Jan de Pliesieman’. Hendrik-Jan de Pliesieman was een aantal jaren geleden al opgedoken als agent die waakt over buurtschappen Averlo en Frieswijk. Dit keer was hij terug om achter de ‘ZZP’ers’ (de Zeer Zware Polen) te gaan, die de buurt afliepen om oud ijzer, melkpoeder en jonge vrouwen mee te stelen.

[youtube url=”https://staging2.youtube.com/embed/KFyMZ-i3MTQ”]

Na de revue was er een gezellig bijeenzijn. Eerst even de tijd om bij te kletsen, om vervolgens even later los te gaan op de muziek die DJ Bas Dijkman draaide. Eén groot feest volgde met jong en oud, hopelijk een goede voorbode voor de rest van het weekend.

Vandaag staan onder meer de rommelmarkt, de kinderspelen, ‘alles mag op zaterdagmiddag’ en ’s avonds een knalfeest met SESSION op het programma. Voor meer info over het kermisweekend en deze activiteiten : staging2.kermisaverlo.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.