jong en oud geniet van olsterfeest

Een hardloopwedstrijd, een dorpsdiner met modeshow, het filmdiner in het Holstohus en drie fantastische  DJ’s , een geweldige zaterdagavond met veel muziek en tenslotte een oergezellige zondag voor het hele gezin. Kortom, er was heel veel te doen tijdens het OlsterFeest.

 

De Stichting OlsterFeest had een zeer divers programma op poten gezet. De Appelloop vormde de aftrap van de “ feestweek”. De loop trekt al jaren veel mensen uit alle windstreken en ook na het lopen bleven nog veel mensen in de feesttent napraten.

Het dorpsdiner met modeshow viel vorig jaar zo in de smaak dat er ook dit jaar weer voor is gekozen. Er kwamen zo’n 100 inwoners naar de tent met gevulde courgettes, stamppot, lasagne, salades, en overheerlijke toetjes. Door Het Goed waren de tafels mooi gedekt en zo zie je dat tweedehands spullen nog heel goed gebruikt kunnen worden. Dat geldt ook voor de kleding van Bij de Buren. De modeshow heeft laten zien dat er voor weinig geld prachtige kleding te koop is.

De aanwezigen waren verrast door de kwaliteit, de diversiteit en de lage prijzen van de kleding die de vijftien modellen showden. Het team van Haar en Beauty Huys heeft drie modellen een metamorfose gegeven. De kapsters en visagisten legden op het podium een laatste hand aan het kapsel en de make-up. De drie brildragende modellen  kregen een gratis bril aangeboden door Optiek Monique.

 

De weergoden waren de organisatie op vrijdag gelukkig gunstig gezind. Zodoende konden de cowboy- en indianenspelletjes binnen en buiten worden gehouden.

In ’t Holstohus was de opening van het culturele seizoen van het NUT door de werkgroep filmhuis. Hier genoten de bezoekers van de film ‘a hundred food journey’  van een heerlijk diner verzorgd door Harry Harmsen van de Brasserie. In de feesttent zetten DJ ’s Feestduo op z’n kop en partyDJ Alvino de geluidsknop open en kon de jeugd uit hun dak gaan. De sfeer was prima!

 

De zaterdagochtend begon grijs en helaas viel er ’s ochtends ook een fikse bui. Jammer, want al vroeg kwamen mensen van heinde en ver naar de jaarmarkt en de kinderkleedjesmarkt. Gelukkig klaarde het tegen het middaguur op en kon het publiek op de vele terrassen van een lekker zonnetje genieten.

 

Onder de klanken van DJ Bart Subbtle stroomde de tent op zaterdagavond al snel vol. Het duo Feestlift bracht het publiek met Nederlandstalige muziek in feeststemming en de sfeer was bij het optreden van de Weekend Warriors helemaal perfect.

 

De laatste dag van het OlsterFeest startte met de IJsselrit voor klassieke auto’s en een toerrit voor klassieke brommers. Dankzij het mooie weer kwamen er veel mensen een kijkje nemen en gingen in de tent luisteren naar muziek van shantykoor De Stuwzangers. Een enthousiast mannenkoor uit Vilsteren die de zaal – waar iets meer grijs te zien was – liet meedeinen. In een volle feesttent werd het OlsterFeest afgesloten met een optreden van Cool24 en Averell-D.

Alle bezoekers waren het erover eens; geweldige sfeer, goed georganiseerd en voor ieder wat wils, voor jong en oud. Kortom: het OlsterFeest was geweldig. Foto’s van het OlsterFeest zijn te zien op de website staging2.olsterfeest.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.