inspirerende bijeenkomst kwf in marienheem

Afgelopen maandag werd in De Schalm in Mariënheem een bijeenkomst georganiseerd door het KWF Kankerbestrijdingfonds in Mariënheem. Deze avond was bedoeld voor alle collectanten en had als doel het werk van het KWF te belichten en de jubilarissen in het zonnetje te zetten.

Jan Puthaar is de afgevaardigde van het KWF in deze regio en hij hield een boeiend verhaal over de huidige activiteiten van het KWF en de zaken waar collectanten mee te maken hebben. Zo is men bijvoorbeeld druk doende om te kijken hoe ze een oplossing kunnen bieden voor het feit dat steeds minder mensen klein geld in huis hebben. Wellicht biedt contactloos pinnen hier een uitkomst.

Daarnaast proberen ze ook nieuwe initiatieven van de grond te krijgen om uitvoering te kunnen geven aan de huidige slogan ‘Samen komen we steeds dichter bij’. Eén van de meest in het oog springende evenement hierbij is de ‘Samenloop voor hoop’. Dit is een estafette wandeling waarbij teams 24 uur gaan wandelen voor het goede doel. Hierbij is het de bedoeling dat er zoveel mogelijk geld wordt ingezameld om meer onderzoek mogelijk te maken. Naast het wandelen zal er een kaarsenceremonie zijn om iedereen te gedenken die het gevecht tegen kanker niet gewonnen heeft. En natuurlijk staat de 24 uur symbool voor het dragen van de ziekte. Dit doe je namelijk 24 uur per dag. Op meerdere plekken in het land is deze loop een prachtig evenement geworden en Raalte hoopt hier in 2016 bij aan te sluiten.

Natuurlijk kon KWF dit niet realiseren zonder hun vrijwilligers. Om hen een hart onder de riem te steken werden op deze avond de jubilarissen voorzien van een prachtig speldje en voor aftredend coördinatrice Gerda Velner Kogelman was er zelfs een prachtig beeldje.

De overige jubilarissen zijn: Mevrouw Kilwinger, Fons Schrijver, Dieny Hekman en Willemien Klein Koerkamp voor 12,5 jaar trouwe dienst. De volgende mensen werden beloond voor hun inzet van de afgelopen 25 jaar: Diny Maatman, Dieny Ramaker, Gerda Lorkeers, Anneke Koenjer, Annie Jansman, Gerard Holterman, Gerda Velner.

De coördinatie zal voortaan verzorgt worden door Jacqueliene Jansman en Talita Goudemond. Zij gaven tevens aan dat er nog ruimte was voor een collectant in het gebied Boetele. Dus mocht je je graag in willen zetten voor dit goede doel laat het hun weten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.