Home / archiefcentraal / ingezonden geen visie leegstand olst wijhe

ingezonden geen visie leegstand olst wijhe

‘Met alleen ruimere regels in het bestemmingsplan komen we er niet. Het begint met een visie op leegstand. En die ontbreekt nu nog’, schrijft Maartje Lof, fractievoorzitter van D66 Olst-Wijhe over de leegstand in Wijhe en Olst in een open brief.

‘Het nare van leegstand is: als het er eenmaal is, wordt het meestal van kwaad tot erger. Een ondernemer start niet graag een nieuwe shop in een lege winkelstraat. Als de loop er uit is, komt die er niet zo makkelijk weer in. Dat risico hebben we ook in Olst-Wijhe. De Langstraat in Wijhe en centrum Olst worden ontsiert door lege panden. De gemeente kan hier iets aan doen, maar er is geen pasklare oplossing. Met alleen ruimere regels in het bestemmingsplan komen we er niet. Het begint met een visie op leegstand. En die ontbreekt nu nog.

Leegstand is ook niet alleen een probleem van winkeliers. Ook agrarische gebouwen en zorgvastgoed staan leeg. En denk eens aan de veertien schoolgebouwen in onze gemeente, terwijl het aantal kinderen daalt. Wat betekent leegstand voor de keuzes van gemeente Olst-Wijhe?

Ik denk dat leegstand alle inwoners aangaat. Het is er, het groeit en we zien het allemaal. De traditionele oplossingen zijn niet meer toereikend. Daarom willen we hierover met mensen in gesprek gaan. Op 3 oktober verzorgt D66 een Politiek Cafe in het Olde Postkantoor in Olst over leegstand.

Lees ook

Annet Overmars en Roy Kogelman nieuwe eigenaren Woonstudio Raalte

RAALTE – Annet Overmars en Roy Kogelman zijn sinds 21 juni de nieuwe eigenaren van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.