historische belgische trekpaarden op snf

Maak kennis met het Belgisch trekpaard op de Salland Natuur Fair! Een paardenras dat al sinds de Romeinse tijd in België gebruikt wordt om zware werktuigen op het platteland, in de mijnen en in de haven te trekken. Ze zijn zo krachtig, dat ze zelfs (post)koetsen en schepen trokken. Vanaf de elfde tot de zestiende eeuw werd het ook als oorlogspaard gebruikt in Brabant en Belgische Vlaanderen.

Tijdens de Natuur Fair is Johan Hulsman uit Dalfsen met zijn spraakmakende Belgische trekpaarden aanwezig. Hulsman is jaren actief in deze tak van de paardenliefhebberij en deelt graag zijn hobby met groot publiek. Het verslepen van zware boomstammen en het ouderwets ploegen wordt gedemonstreerd in onze demonstratiebak. Hulsman brengt een erkende hoefsmid mee die op ambachtelijke wijze laat zien hoe ijzer gesmeed wordt. Speciaal voor kinderen is er een verrassing: Johan Hulsman neemt een vliegend tapijt mee. Vlieg jij ook mee?

De Salland Natuur Fair vindt plaats op zondag 13 september op Landgoed Groot Zwaaftink aan de Heetenseweg 26 in Heeten. De fair is geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt 6 euro. De entreeprijs voor kinderen tussen de 4 en 13 jaar bedraagt 3 euro. De toegang is gratis voor kinderen van 0 tot en met 3 jaar. Voor meer informatie verwijzen wij je naar staging2.sallandnatuurfair.nl of staging2.facebook.com/SallandNatuurFair. Nieuwsgierig naar het volledige programma van de fair? Kijk op staging2.sallandnatuurfair.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.