hattrick veldwijk helpt pec langs excelsior

De Blauwvingers begonnen sterk aan de wedstrijd en kreeg via Sheraldo Becker al binnen een minuut een kans. De rechtsbuiten kopte echter niet krachtig genoeg en doelman Filip Kurto van Excelsior kon redden. Net toen het erop leek dat de Zwolse storm was gaan liggen, sloeg Lars Veldwijk voor de eerste keer toe. Rick Dekker zette hem alleen voor het Rotterdamse doel, waarop de spits zijn oude ploeg op achterstand schoot.

Een klein kwartier later kon Veldwijk opnieuw juichen. Een doeltrap van Kurto belandde na een kopduel op het middenveld zomaar voor de voeten van de spits. Voor de tweede keer stond hij oog in oog met de Poolse doelman en opnieuw was het raak. De Kralingers leerden er blijkbaar niets van, want na rust stond Veldwijk gewoon weer helemaal vrij. Op aangeven van Becker maakte hij met een kopbal zijn hattrick compleet, waarna hij met een publiekswissel het veld verliet.

Slechts bij vlagen was Excelsior gevaarlijk. Dichtst bij een Rotterdams doelpunt was Tom van Weert. Hij passeerde doelman Kevin Begois en slaagde er vanuit een zeer moeilijke hoek nog bijna in om te scoren. Zijn inzet raakte de binnenkant van de paal. Verder was het huilen met de pet op wat de ploeg van trainer Alfons Groenendijk liet zien.

Aan de andere kant had Stef Nijland de Zwolse zege nog wat groter kunnen maken. De invaller mocht vanaf elf meter aanleggen, maar zag hoe Kurto zijn inzet keerde. Bij de overtreding vond scheidsrechter Makkelie het overigens nodig om Excelsior-speler Sander Fischer zijn tweede gele kaart te tonen. Op dat moment waren er nog zes minuten te spelen en was de stand al 3-0. Even later mocht ook Tom van Weert nog inrukken met zijn tweede gele kaart, waardoor Excelsior de wedstrijd beëindigde met slechts negen spelers.

Door deze zege heeft PEC na vijf duels alweer elf punten te pakken, goed voor een gedeelde tweede plaats. Zondag kunnen Heracles en Feyenoord nog wel langszij komen. Volgende week spelen de Zwollenaren opnieuw thuis, dan is ADO Den Haag de tegenstander.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.