haarle steunt kwf met ruim 1400 euro

Collecte voor KWF Kankerbestrijding Haarle heeft 1.428 euro opgebracht. Met het geld dat de collectanten hebben opgehaald blijft KWF zich inzetten voor minder kanker, meer genezing en een betere levenskwaliteit voor kankerpatiënten. Zij doen dit niet alleen, maar samen met patiënten, onderzoekers, artsen, donateurs en vrijwilligers. Wie de collectant heeft gemist kan alsnog een gift overmaken.

Tijdens het tellen van de inhoud van de collectebussen werden Riet Hutten- Slot en Tonnie Bessembinder- Kemper gehuldigd. Zij zijn veertig jaar collectant voor KWF Kankerbestrijding. Jan Puthaar, regiocoördinator, overhandigde de jubilarissen: een tinnen collectebus voor beiden.

Dankzij onderzoek is de gemiddelde vijfjaars overlevingskans gestegen van 25 procent in 1949 tot 62 procent in 2013. Helaas is het KWF er nog lang niet. Jaarlijks overlijden er bijna 42.000 mensen aan kanker. Er is nog een lange weg te gaan. Wetenschappelijk onderzoek blijft daarom hard nodig. De KWF-afdeling Haarle bedankt iedereen voor zijn of haar bijdrage aan de collecteweek. “Samen kunnen we ervoor zorgen dat kanker geen dodelijke ziekte meer is”, aldus het KWF.

Als je de collecte gemist hebt, maar alsnog een bijdrage wil leveren is dat mogelijk. Doe een eenmalige donatie via de machtigingskaart die de collectant achtergelaten heeft, doneer online via kwf.nl/doneren of sms ‘gift’ naar 4333 en investeer eenmalig twee euro.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.