goud voor judoka rico harder uit heino

Kwartfinale
Daarna moest hij het opnemen tegen een Serviër. Na een voorsprong te hebben genomen met een yuko (klein punt), werd de stand weer gelijkgetrokken door de Serviër. Niet lang daarna nam Rico weer de leiding met de score van een wazari (half punt). Na ruim tweeëneenhalve minuut wist Rico de tegenpartij met een ippon helemaal naar zich toe te trekken. Hij kon zich opmaken voor de halve finale.

Halve finale
De halve finale was zwaar voor hem. Rico kwam na vijftien seconden al met een wazari achter te staan. Daarna moest hij drie minuten vol gas geven om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dit lukte met een paar kleinere punten en uiteindelijk een beslissende volle punt.

Finale
In de finale was Rico dominant. Hij wist twee yuko’s, een wazari en een ippon te scoren met een armklem. Met een totaalscore van vijf yuko’s, drie wazari’s en vier ippons mocht hij de gouden medaille en een grote beker mee naar Nederland nemen. 

NK-judo
Drie weken gelegen heeft Rico het Nederlands Kwalificatie Toernooi (NKT) voor senioren in de categorie onder de negentig kilo gewonnen. Tegenwoordig is plaatsing voor het NK-judo mogelijk door deel te nemen aan het kwalificatietoernooi. Er is een open inschrijving voor dit toernooi. De beste yes judoka’s plaatsen zich voor het NK. De Nederlands kampioen van vorig jaar is automatisch geplaatst en de judobond kan een aantal wildcards uitdelen. Hierdoor komt het totaalaantal deelnemers voor het NK op maximaal tien personen. Ondanks dat Rico niet de makkelijkste weg had, heeft hij zich geplaatst voor het NK-senioren aanstaande zondag.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.