go ahead eagles op het tandvlees door in bekertoernooi

Go Ahead Eagles heeft zich ternauwernood gered van een blamage in het bekertoernooi. De amateurs van HSC’21 leken de Deventenaren lange tijd te gaan verslaan, maar Teijsse kopte in het slotoffensief de 2-2 tegen de touwen. Na een lange penaltyserie trok de rood-gele formatie aan het langste eind. Aanvaller Wolters maakte het zijn ploeg onnodig lastiger door in de eerste helft al twee gele kaarten te pakken.

Go Ahead Eagles trapte het bekerseizoen af in Haaksbergen tegen Topklasser HSC’21. De Deventenaren zijn bij uitstek echte cupfighters door in het verleden bijvoorbeeld meermaals te stunten tegen Feyenoord. Echter is een wedstrijd tegen een amateurploeg een duel op zich, zo had Demmers vooraf ook al aangekondigd.

Het houtwerk op Sportpark Groot Scholtenhagen was de hoofdpersoon in het eerste hoofdstuk van het bekerverhaal van dit seizoen. Jerry van Ewijk en Randy Wolters raakten namens de bezoekers al vroeg in de wedstrijd de paal en de lat. Daarmee was het begin veelbelovend, maar het was HSC dat vervolgens beter in de wedstrijd kwam. Middenvelder Cenk Uguz nam het heft in handen, maar hij had het vizier echter nog niet op scherp staan en raakte ook de paal. Ter Hogt miste oog in oog met Zwarthoed een nog grotere kans.

Go Ahead Eagles was gewaarschuwd. Een makkelijke avond zou het op het Haaksbergse kunstgras niet worden, zo leek het. In het vervolg van de eerste helft golfde het spel op en neer en dat was de verdienste van de amateurs die met aanvallend voetbal en strijd voor de dag kwamen. Vlak voor rust deed Wolters nog een duit in het zakje van de thuisclub door een rode kaart te pakken na een domme overtreding.

In de tweede helft schoot HSC uit de startblokken. De numerieke meerderheid op het veld werd nog niet direct benut omdat Zwarthoed met een prima redding een doelpunt van Ottink voorkwam. Het duurde slechts tien minuten voordat dat wel gebeurde. Ter Hogt kon aan de rechterkant van het veld doorkomen en schoot uit lastige hoek raak.

Een stunt leek in de maak, al stelde Go Ahead Eagles aardig snel orde op zaken. Chris David besloot een vrije trap op te eisen en wist de bal fraai in de kruising te knallen en bracht zijn ploeg daarmee terug in de wedstrijd. Geheel passend in de wedstrijd kwam HSC daarna direct weer op voorsprong. Kinderlijk eenvoudig stond Go Ahead Eagles toe dat Grondman binnenkopte uit een hoekschop.

De voorsprong was niet eens onverdiend en als klap op de vuurpijl had HSC direct na de 2-1 kans om de 3-1 te maken, maar Ter Hogt miste wederom. Demmers zette vervolgens in op een slotoffensief en dat werkte nog ook. Teijsse, die in Deventer en omstreken al is uitgegroeid tot cultheld, kopte in de scrimmage de 2-2 tegen de touwen.

Omdat arbiter Bjorn Kuipers ook Cenk Uguz vervolgens zijn tweede gele kaart toonde stond het qua mankracht op het veld ook weer gelijk. Dat leverde grote ruimtes op het kunstgrasveld op, maar beide ploegen profiteerden daar niet van in de reguliere speeltijd. Een verlenging was het onvermijdelijke gevolg.

Uitsluitsel vanaf 11 meter

In die verlenging had Go Ahead Eagles de beste kansen om zichzelf naar de volgende ronde te schieten. Dzepar, Ten Den en De Bondt misten kansen voor de rood-gelen. Omdat Ter Hogt dat ook deed namens de groen-witten moesten penalty’s uitsluitsel geven. Nadat de eerste twee werden gemist door Van Ewijk en Veensma schoten de alle andere spelers de bal wel in het netje. In de tweede ronde scoorde Van Ewijk wel. Zwarthoed pakte vervolgens de penalty van Veensma, waardoor Go Ahead Eagles de amateurs van HSC’21 na een slechte en enorm lange wedstrijd versloeg en door is na de volgende ronde in de KNVB Beker.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.