geocaching krijgt een vervolg bij sw4d

Tijdens de editie van 2014 is geocaching geïntroduceerd op de SW4D. Voor wie het niet kent: een soort schat zoeken met behulp van GPS-coördinaten die in de routes voorkomen. Het aantal deelnemers dat van deze extra dimensie van wandelen gebruik maakt groeit. Een reden om dit jaar opnieuw ‘schatten’ langs de SW4D-routes te verbergen.

SW4D-deelnemers kunnen langs de 20-30-40 km routes zogenoemde geocaches oftewel schatten ontdekken. De combinatie geocaching en wandelen is bedacht door één van de vrijwilligers (Jan Willem Jonker, zelf een enthousiast geocacher).

“Sinds enkele jaren zijn mijn vrouw en ik gegrepen door Geocaching”, aldus Jonker. “Het is zeer eenvoudig én enorm uitdagend.” Om te kunnen geocachen moet de deelnemer beschikken over een GPS-apparaat of smartphone met een geocache-app (deze is meestal gratis). Iedere wandeldag liggen de coördinaten van twee locaties langs de routes met een korte instructie klaar op de balies. Op deze twee locaties zal men gegevens vinden, zodat men op de vierde dag ‘de bonus’ kan vinden. Wie deze bonuscache vindt maakt kans op een leuke prijs.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.