ga eagles wint met gemak van godenzonen

“Het is leuk om te winnen”, begint een vrolijke Bart Vriends na afloop van Go Ahead Eagles – Jong Ajax te vertellen. Na twee seizoenen in de kelder van de Eredivisie te hebben gevoetbald blijken de overwinningen op een niveau lager datgene waar de verdediger naar hunkerde. “Vooral na het slechte resultaat van vorige week (verlies op bezoek bij VVV red.) met onnodig puntverlies voelt een overwinning weer heerlijk.” Toch is de aanvoerder niet tevreden over de manier waarop het duel werd uitgespeeld door zijn ploeg.

De ploeg van Demmers besloot om niet te lang stil te staan bij de nederlaag in Venlo volgens Vriends. “Een aantal dingen was gewoon niet goed. En het zat ook niet mee, maar we moeten niet te snel in het negatieve blijven hangen”, legt de verdediger uit.

Met Jong Ajax troffen de rood-gelen een beloftenelftal. Bij dat soort veredelde jeugdteams valt er geen touw aan vast te knopen welke spelers er aan de aftrap verschijnen. Daar heeft Go Ahead Eagles dan ook maar niet naar gekeken van tevoren. “Maar we kennen de huisstijl van Ajax inmiddels wel. Die jongens kunnen ook gewoon heel goed voetballen, ze hebben het ons ook nog aardig lastig weten te maken”, blikt Vriends terug op de wedstrijd.

Frivole momentjes
Toch hield de thuisploeg aardig makkelijk stand en bij rust had het duel al beslist moeten zijn. De Kogel miste echter een dot van een kans en een strafschop voordat hij geblesseerd raakte. Zijn vervanger Ten Den schoot wel met scherp en daardoor was het duel na een uur spelen beslist. 2-0. Vervolgens kon Go Ahead Eagles het duel rustig uitspelen, maar dat ging niet naar behoren volgens Vriends. “We beginnen dan van die frivole kunstjes te vertonen. Dat moet er echt uit, we storen ons daar ook aan op het veld. Zo’n wedstrijd moeten we gewoon zakelijk uitspelen, we zijn namelijk geen ‘superploeg’ die zomaar even iedereen opzij zet”, analyseert Vriends kritisch. Toch wil hij er niet teveel nadruk opleggen. “De stemming is gewoon goed en we kunnen weer drie punten bijschrijven.”

Idool
Na afloop had Vriends wel tijd voor een frivool moment. Hij maakte even tijd vrij voor zijn grote voorbeeld Jaap Stam. “Hij is de beste Nederlandse verdediger van de afgelopen decennia denk ik dus ik wilde het moment niet laten schieten”, lacht de captain van Go Ahead Eagles naderhand. “Ik zag hem ineens staan en hij is toch mijn idool vroeger geweest, daar ga ik graag mee op de foto. Maar hij vroeg trouwens aan mij of ik op de foto wilde.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.