financien ga eagles weer goed op orde

Go Ahead Eagles behoort wederom tot de meest gezonde clubs van het land. Dat blijkt uit de nieuwe categorie-indeling van de KNVB. De Deventenaren zitten voor de 34e keer op rij in categorie 3.

Sinds de invoering van het systeem zit Go Ahead Eagles al in de beste categorie als het om financiële gezondheid gaat. Dit wordt bepaald op basis van de ingediende begrotingcijfers. De licentiecommissie beoordeelt de financiële situatie van de clubs aan de hand van een puntensysteem. Per jaar zijn er drie meetmomenten. Clubs worden per meetmoment ingedeeld in een van de drie categorieën.

Twaalf clubs scoren volgens de huidige lijst een ‘goed’ en zitten in categorie 3. Vijftien clubs scoren ‘voldoende’ en zitten in categorie 2. Zeven clubs moeten werken aan financieel herstel en zijn ingedeeld in categorie 1.

De clubs in categorie 3:

Ajax

Almere City FC

AZ

SC Cambuur

Feyenoord

FC Groningen

Go Ahead Eagles

sc Heerenveen

Heracles Almelo

FC Oss

PSV

Telstar

De categorisering van clubs is al jaren onderdeel van het licentiesysteem van de KNVB. Door publicatie van de categorie-indeling ontstaat transparantie over de financiële condities van de Nederlandse clubs.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.