extra open dag stichting de ijssellinie

Het seizoen van de open dagen bij de Stichting De IJssellinie in Olst wordt – net als vorig jaar – verlengd. Op 3 oktober is de laatste reguliere open zaterdag, maar op 25 oktober volgt nog een open zondag. Die dag is op landgoed De Haere een Zeer Mooi Evenement en de Stichting De IJssellinie haakt daar op in: de hospitaal- en de commandobunker, op enkele honderden meters van de havezate De Haere, kunnen die dag zonder afspraak worden bezocht.

Aanstaande zaterdag worden enkele legervoertuigen uit de tijd van de Koude Oorlog (1950-1968) opgesteld op het terrein van De Haere, destijds het hoofdkwartier van waaruit in geval van een onverhoopte aanval van het Warschau Pact de onderwaterzetting van de IJsseldelta en de verdediging van de stuw in de rivier zou worden geleid. Tijdens de excursie van 3 oktober geven gidsen van de Stichting De IJssellinie ook uitleg over het zogenoemde inlaatwerk, een waterbouwkundige constructie in de dijk die het mogelijk maakte duizenden hectares land onder water te zetten. Als gevolg daarvan zouden ruim 400.000 mensen moeten evacueren.

De rondleidingen beginnen zaterdag 3 oktober om 12.00 uur. De laatste groep vertrekt om 16.00 uur. Aanmelding is niet nodig; geïnteresseerden kunnen zich melden bij de hospitaalbunker. Deelname aan de rondleiding kost vier euro, leerlingen van de basisschool betalen de helft.
Het is ook mogelijk op vrijwel elk gewenst moment een groepsrondleiding te boeken. Voor meer informatie: staging2.ijssellinie.nl of 06-51417240 (Herman Logtenberg, coördinator rondleidingen).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.