einde controle waterschap

De kwaliteit van het water van zwemplassen in de regio was het afgelopen seizoen prima. Dat laat Waterschap Groot Salland weten nu het badseizoen ten einde is.

Het mooie zomerweer is achter de rug en het zwemseizoen is voorbij. Hiermee is er ook een eind gekomen aan de controle van de kwaliteit van het zwemwater in zwemplassen in de regio.

Voor het badseizoen 2015 (van 1 mei tot en met 30 september) zijn de officiële zwemwaterlocaties in het gebied van het Waterschap Groot Salland ook weer door het waterschap onderzocht. Afgelopen zomer krijgt het stempel ‘prima’.

Blauwalgen
Opvallend  was dat blauwalgen niet tot maatregelen hebben geleid, zoals waarschuwingen of negatieve zwemadviezen. De bacteriën in de zwemplassen bleven keurig onder de landelijke normen. Verder kwam op slechts één locatie een melding binnen van zwemmersjeuk. Positieve resultaten dus.

Na het zwemseizoen wordt jaarlijks een beoordeling gerapporteerd aan de Europese Unie. 

De controle
Alle officiële zwemwaterlocaties worden gedurende het zwemseizoen iedere twee weken onderzocht. Voorafgaand aan dit onderzoek vindt een nulmeting plaats in april. Er wordt gemeten of bepaalde bacteriën in het water voorkomen. Deze bacteriesoorten komen bijvoorbeeld voor in de ontlasting van mensen en dieren en zijn een goede aanwijzing voor de zwemwaterkwaliteit. Waterbeheerders inspecteren de zwemwaterplekken ook op andere soorten vervuiling, zoals blauwalgen. Daarnaast wordt er onder meer gelet op troebelheid, geur, kleur en zuurgraad van het water.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.