eagles verliest krachtmeting in slotseconde

Go Ahead Eagles heeft in Venlo met 2-1 verloren van VVV. Doelman Cummins ging in de beginfase kinderlijk eenvoudig in de fout, waardoor VVV op voorsprong kwam. Van Overbeek maakte vanuit een razendsnelle counter de fout van zijn keeper goed, maar in de slotseconde van de wedstrijd gaf Go Ahead Eagles een punt uit handen.

Demmers had na drie winstpartijen op rij geen reden om zijn formatie te wijzigen en deed dat dan ook niet. Aanwinst Tom Daemen begon dan ook om die reden op de bank. Vooraf sprak de coach over een ‘krachtmeting’. VVV wil namelijk net als de Deventenaren bovenin meedraaien. Eagles won dan wel drie keer op rij voor de wedstrijd, dat werd gedaan tegen ploegen waar je normaliter geen rekening mee hoeft te houden.

Er was nog maar nauwelijks afgetrapt of Go Ahead Eagles keek al tegen een achterstand aan. Een weggevertje zo mogen we wel stellen. Cummins treuzelde met de bal onder zijn voet voor zijn eigen doel, legde de bal nogmaals goed, maar dat deed hij niet voor zichzelf, maar voor VVV-aanvaller Seuntjens. Die wist wel raad met dit cadeautje en rondde de 1-0 koelbloedig af.

Voor de doelman, die vaker punten heeft gekost voor zijn team, kan dit wel eens nare gevolgen hebben aangezien reserve doelman Zwarthoed in zijn nek hijgt. VVV leek kracht te putten uit het doelpunt, terwijl Go Ahead Eagles een aangeslagen indruk maakte. Cummins maakte zijn fout even later min of meer goed door tweemaal adequaat op te treden en een grotere achterstand voorkwam.

Als een duveltje uit een doosje vloog Van Overbeek vervolgens aan de andere kant van de veld langs de zijlijn van het veld. De vleugelspeler werd gelanceerd door De Kogel, wist een weg naar het doel te vinden en rondde de vlijmscherpe counter doeltreffend af na twintig minuten. In het vervolg van de eerste helft kreeg VVV nog een aantal goede mogelijkheden, maar de rust werd opgezocht met een 1-1 tussenstand.

Initiatief ontbreekt

Na rust ontbrak een stukje beleving in de Koel. VVV kon zich wel vinden in een gelijkspel en Go Ahead Eagles slaagde er niet om de defensie van de geel-zwarten te doorbreken. Bij de opbouw werd vanaf het vertrekpunt achterin geduld bewaart om het tussenstation te bereiken, maar het eindstation werd nooit gevonden.

Demmers zag dat ook en greep in. Hij verving zijn topscorer De Kogel, die overigens een prima partij speelde, voor Ten Den. Met Ten Den in het veld kon Go Ahead Eagles VVV ook geen pijn doen. Terwijl iedereen zich verzoende met een puntendeling zette Van Crooij de verdediging van de bezoekers in zijn hemd. De invaller ontsnapte aan de aandacht van de rood-gele formatie en kon na een prima pass van Seuntjens de 2-1 tegen de touwen werken.

De eerste ‘krachtmeting’ werd daarmee verloren en daardoor staat Go Ahead Eagles weer met beide benen op de grond. Na drie relatief makkelijke overwinningen tegen wat mindere tegenstanders bleek de ploeg van Demmers in Venlo veel meer moeite te hebben met het creëren van kansen. Volgende week staat er met een wedstrijd tegen Jong Ajax weer een beloftenelftal tegenover de Deventenaren. Go Ahead Eagles kan zich dan revancheren van de andere verliespartij van dit seizoen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.