Home / archiefcentraal / duurzaamheidsplein mooi schoon

duurzaamheidsplein mooi schoon

Erger jij je soms ook aan zwerfvuil? In de berm, de vijver, het parkje, bij het winkelgebied? Dan hebben we goed nieuws. De gemeente Raalte voert samen met ROVA en 14 andere ROVA-gemeenten het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon. Het doel van dit programma is om zwerfvuil te bestrijden. Dit wordt gedaan door het geven van voorlichting en educatie. En als het zwerfvuil er dan toch ligt, dan kun je gratis de Mooi Schoon Bus aanvragen. Deze bus is uitgerust met alle materialen die nodig zijn om je eigen omgeving, wijk of sportveld schoon te maken van zwerfvuil. Dus gezellig samen met je buurt of (sport)vereniging aan de slag. Het levert niet alleen een schone buurt op, maar is ook nog eens gezellig! En het door jullie opgeruimde zwerfvuil wordt na afloop gratis meegenomen. Heb jij een ander idee omzwerfvuil te bestrijden? Meld dit op www.mooi-schoon.nl.

Op zondag 13 september, tijdens de Salland Natuur Fair, is de Mooi Schoon Bus met twee medewerkers aanwezig. Kom dan gerust een kijkje nemen in de Bus. Ook wordt het zwerfvuil scheiding spel gespeeld met kinderen. Als je zorgt dat je afval niet in de bosjes terecht komt, maar je neemt het mee naar huis en gooit het in de goede afvalbak, dan kunnen er namelijk weer nieuwe producten van gemaakt worden. Kom ook naar de Mooi Schoon Bus en test je kennis!

[i]Door Petra Streng[i/]

Lees ook

Plannen nieuwe inrichting N337 bij Den Nul en Olst ter inzage

ZWOLLE – De plannen voor een nieuwe inrichting van de Rijksstraatweg (N337) in Den Nul …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.