duizenden obstaclerunners ploeteren in modder

Tot kuitdiepte door de modder, soms huizenhoge obstakels overwinnen, tegen een waterval opklimmen; De overvloedige regenval van de afgelopen dagen maakte de vierde editie van de Fisherman’s Friend StrongmanRun zwaarder dan ooit voor de 6169 gestarte deelnemers, waaronder een groot aantal Sallanders.

Desondanks werd het zondagmiddag in Hellendoorn en Nijverdal één groot feest voor alle stoere StrongmanRunners. Onder goede obstaclerun omstandigheden werden de deelnemers om 13.00 uur door de knal van een grote Houwitser weggeschoten. Na 22 kilometer en 39 obstakels bleken Leon Sanderman uit Rijssen en de Duitse Lena Hollmann de snelsten bij respectievelijk de mannen en de vrouwen.

Bijzondere deelnemers

Er werd dit jaar niet getrouwd in de modder, wel waren er bijzondere en emotionele momenten. Kankerpatient Gerben Saalmink wou zelf graag de StrongmanRun lopen maar dit was onmogelijk door een terugval door zijn ziekte. De laatste 22 modderige meters begeleidde hij zijn vrouw over de finish. Daarbij werd hij vergezeld door zijn werkgever, de Commissaris van de Koning uit Drenthe, Jacques Tichelaar en burgemeester Raven van Hellendoorn.

6169 van de 7099 geregistreerde StrongmanRunners zijn gestart. De afstand van de Run was 22 kilometer met onderweg 39 hindernissen. Meer informatie over de Fisherman’s Friend StrongmanRun op staging2.strongmanrun.nl

StrongSisterRun

De StrongSisterRun, de eerste Girls Only Obstaclerun van Europa, vond zaterdag plaats in Hellendoorn. Onder echte obstaclerun omstandigheden werden de 3300 vrouwen om 15.00 uur door de knal van een grote Houwitser weggeschoten. De zogenaamde Strong Sisters gingen van start door van de 10 meter hoge reuzeglijbaan, een modderige waterbak in te vliegen. Op de ruim 7 kilometer lange route kregen ze te maken met 22 uitdagende obstakels. De vrouwen kropen onder netten door, zwoegden door de modder, ploeterden door de rivier De Regge. Onderweg overwonnen ze de ‘vuurlinie’ van de Koninklijke Landmacht; een serie van obstakels, opgeworpen door het Vuursteun Commando.

Aangemoedigd door een groot aantal toeschouwers, waaronder opvallend veel mannen, werd het voor Strong Sisters en publiek één groot feest. De snelste StrongSister finishte al na 42.28 minuten. Het grootste obstakel van de StrongSisterRunie twee keer in het parcours voorkwam, werd door de organisatie geschrapt na de eerste ronde. Dat komt omdat er meerdere vrouwen geblesseerd raakten op de zogeheten ‘Skyfall’. 2955 van de 3322 geregistreerde StrongSisters zijn er gestart. De afstand van de StrongSisterRun 2015 was ruim 7 kilometer met onderweg 22 obstakels.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.