duitsland te sterk voor nederland in raalte

De eerste helft waren de Duitsers heer en meester in Raalte. Oranje, onder leiding van Aron Winter, stond nagenoeg de hele eerste helft met de rug tegen de muur. Een enkele keer kwamen de Nederlanders er snel uit, maar tot doelpunten leidde dit niet. Ook de Duitsers slaagden er niet in het veldoverwicht om te zetten in grote kansen, waardoor er gerust werd met 0-0.

De tweede helft voerde coach Winter enkele wijzigingen door. Zo kwamen Ajacieden Donny van Beek en Abdelhak Nouri en Manchester City-speler Javai ro Dilrosun in het veld, wat voor wat meer dreiging van Nederlandse kant zorgde.

Toch waren het de Duitsers die, vijf minuten na rust, voor de openingstreffer tekenden. Invaller Enis Bunjaki, speler van VfB Stuttgart, werkte de bal achter PSV-goalie Yanick van Osch.

Lang konden de Duitsers niet van hun voorsprong geniten. Nog geen twee minuten na de 0-1, trok PSV’er Sam Lammers de stand al gelijk. Nederland bleef de tweede helft aanvallen en speelde, met name dankzij uitblinker Frenkie de Jonge (Willem II/Ajax), een goede tweede helft.

Toch gingen de Duitsers er met de overwinning vandoor. VfL Wolfsburg-speler Amara Conde zorgde in de 64e minuut voor de 1-2. Nederland kreeg nog enkele kansen, waaronder een indirecte vrije trap in de zestien, maar kwam niet meer tot scoren.

Nederland onder 19 speelde afgelopen donderdag ook al een oefenwedstrijd. Toen werd het 0-0 tegen Italië.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.