Home / archiefcentraal / drukproces de stentor naar amsterdam

drukproces de stentor naar amsterdam

De drukkerij van De Persgroep in Apeldoorn gaat sluiten. Volgens vakbond CNV raken hierdoor 140 mensen hun baan kwijt. Het betekent ook dat De Stentor voortaan in Amsterdam, Den Haag of Best wordt gedrukt.

Vanaf 1 maart stoppen de drukpersen in Apeldoorn. De oorzaak van de sluiting is te vinden in meerdere factoren, stelt De Persgroep. Digitalisering van de maatschappij en teruglopende advertentie-inkomsten zijn hier onderdeel van. Ook zouden steeds meer mensen voor een weekendabonnement kiezen bij kranten van De Persgroep.

Of de verhuizing van het drukproces gevolgen heeft voor de lezer, moet nog blijken. Immers wordt de afstand tussen de drukker en het verspreidingsgebied flink vergroot, hetgeen ook een langere reistijd voor de kranten met zich meebrengt.

Lees ook

Inschrijving VechtdalTrail in Ommen geopend

OMMEN – Het was lang spannend, maar met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni lijkt …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.