demmers gelooft niet in spelers sparen tijdens bekerduel

Go Ahead Eagles zal woensdagmiddag in Haaksbergen met de sterkst mogelijke opstelling aan de aftrap verschijnen. Trainer Dennis Demmers gelooft er namelijk niet in dat spelers sparen zijn ploeg verder helpt. Wel moet de coach noodgedwongen aanpassingen in zijn elftal verrichten voor het bekerduel tegen topklasser HSC’21.

Spits Leon de Kogel en rechtsback Lars Lambooij hebben in de wedstrijd tegen Jong Ajax een blessure opgelopen en zullen niet van de partij zijn. Ook Mohamed Hamdaoui en Elvio van Overbeek ontbreken vanwege blessures. Justin Mathieu is nog een twijfelgeval. Xandro Schenk is bovendien geschorst.

Voor de rest zullen de sterkste spelers starten in de rood-gele formatie. “Alleen spelers die voor de volle honderd procent fit zijn stel ik op”, begint Demmers te vertellen. “In sparen geloof ik niet.” Echter heeft de trainer daar ook niet veel mogelijkheden voor door het scala aan afwezigen. De Kogel zal worden vervangen door Ten Den en Nieuwpoort zal de plek van Lambooij invullen. Mocht Duits niet spelen dan zal Daemen de plek op het middenveld innemen. Rijsdijk zal starten in plaats van Mathieu, waardoor Van Ewijk een plek doorschuift.

Doelman

Wat betreft de plek onder de lat bestaat er ook geen twijfel bij Go Ahead Eagles. Tegenwoordig stellen trainers vaak de tweede doelman op in het bekertoernooi om die wat ervaring op te laten doen. Voor Demmers is dat niet aan de orde. “Als je twee gelijkwaardige keepers hebt snap ik die keus. Wij hebben echter net onze keeper gewisseld. Ik zei dat hij vier wedstrijden zou blijven staan en daar hoort ook dit duel bij”, is de heldere uitleg van de trainer.

Met HSC’21 treft Go Ahead Eagles een club op het hoogste amateurniveau. Hoewel de beginfase van de competitie stroef verliep voor de groen-witten speelde HSC afgelopen zondag een prima generale repetitie. Sneek werd op eigen veld met maar liefst 0-7 opgerold. Demmers denkt niet dat het zin heeft om te kijken naar de verschillen tussen de Jupiler League en de Topklasse. “Het is een knock-out wedstrijd, een duel op zich. Zij spelen thuis en voor iedere amateurclub is zo’n duel de wedstrijd van het jaar.”

Toch loopt Demmers niet weg voor de favorietenrol: “Wij zijn de favoriet. Een mooie mogelijkheid om verder te werken aan het proces waar we mee bezig zijn. Het is gewoon zaak om stappen te maken”, besluit de coach.

Vermoedelijke opstelling Go Ahead Eagles: Zwarthoed, Nieuwpoort, Vriends, Nieveld, Teijsse, Rijsdijk, Daemen, David, Van Ewijk, Ten Den, Wolters

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.