Home / archiefcentraal / deelnemers in de smaak presenteren gerechten

deelnemers in de smaak presenteren gerechten

Neem een duik in het bestand van Raalter horecabedrijven en je komt een bont gezelschap tegen. Groot en klein, Nederlandse en buitenlandse keukens en van cafetaria tot grillrestaurant. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de veertien deelnemers van In de Smaak een grote variatie aan gerechten presenteren. Het complete overzicht is momenteel te vinden op www.indesmaakraalte.nl.

Het is best wel een magisch moment in de aanloop naar het proeverijfestival dat in het weekend van 25 tot en met 27 september wordt gehouden in het centrum van Raalte. Sinds deze week weten alle deelnemers met welke culinaire creaties ze het publiek willen verleiden.

Een spannend moment voor de horecabedrijven, organisatie en natuurlijk de bezoekers die zich van tevoren willen oriënteren. De keuze is reuze. Het gaat van een streekgerecht als balkenbrij (met roggebrood en sjalottencompote) tot kangoeroevlees en van de zoete traktatie baklava tot een brownie en van slakken tot gemarineerde zalm.

“We zijn overdonderd door het aanbod”, stelt voorzitter Peter Walter van In de Smaak enthousiast. “Je merkt dat het evenement echt leeft bij de horeca in de gemeente Raalte. Ze zien het als een unieke gelegenheid om hun bedrijven, individueel en gezamenlijk, op een andere manier op de kaart te zetten. En die kans grijpen ze met beide handen aan.”

Overigens is het aanbod van In de Smaak sinds deze week uitgebreid met het bedrijf Baristini uit Heino. Eigenaar Nick Pruis laat de bezoekers van het festival graag kennis maken met zijn Baristabus. Dit is een mobiele espressobar van waaruit hij de lekkerste en mooiste koffiecreaties serveert. “Een mooie aanvulling, want eten en koffie gaan natuurlijk prima samen”, is de mening van voorzitter Walter.

Lees ook

Decemberactie van Gastvrij Wijhe weer van start

WIJHE – De stempelkaarten worden uitgedeeld; de inleverbussen staan klaar. De decemberactie van ondernemersvereniging Gastvrij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.