de rietkraag viert 30e verjaardag met theater

Basisschool de Rietkraag in Raalte bestaat dit jaar dertig jaar en dat laat de school natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. Tijdens de Stöppelhaene werd de aftrap van het jubileumjaar gedaan. Veel kinderen en ouders liepen mee met het oogstcorso om de ontwikkelingen binnen de Rietkraag en het onderwijs onder de aandacht te brengen. Donderdag vierde basisschool De Rietkraag haar jubileum in het theater.

Elke groep ging op zijn niveau aan de slag met het maken van een scene voor in de theatervoorstelling ‘opa en de Reismachine’. Aan het einde van de dag was het resultaat te zien in de spetterende theatervoorstelling voor en door de kinderen. De hoofdrol werd gespeeld door de vakdocent van Grote Broer.

Geschiedenis

De Rietkraag is gestart in 1985 en was de eerste school in Raalte Noord. Eigenlijk was er nog niets in Raalte Noord te bekennen, alleen wat huizen rond het Winterkoninkje en de school met het grote schoolplein. Je kunt je nauwelijks voorstellen dat waar nu de wijk staat, vroeger alleen mais en koeien te vinden waren. Het begon allemaal heel klein met voornamelijk kleuters en kleine bovenbouwgroepen.

Als mensen praten over een school, dan hoort daar ook een gebouw bij. Anders is het beeld blijkbaar niet compleet. Toch is de katholieke basisschool, zoals het op de bouwplaats werd aangeduid, in die tijd opgestart zonder dat het gebouw gebruikt kon worden. Eén infoavond in de voormalige Aloysiusschool aan de Ceintuurbaan was genoeg om de ouders enthousiast te maken om mee te helpen de school samen een gezicht te geven.

De contouren van de nieuwe school werden door ouders en leerkrachten aan de keukentafel bij diverse toekomstige ouders verder vorm gegeven. Een wijk, nog volop in ontwikkeling, riep bij menigeen de ware pioniersgeest op. De school werd door Arjan Bongertman, een van de nieuwe leerlingen, van de naam de Rietkraag voorzien. Bij de opening van de school liet hij trots de vlag met daarop de naam van de school aan de andere leerlingen en ouders zien.

Nu gaan er ongeveer tweehonderd kinderen naar de Rietkraag. Zij zijn verdeeld over negen groepen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.