dames 1 de bevers door naar 2e bekerronde

Dames 1 van De Bevers uit Lemelerveld zijn door naar de tweede ronde van de Nationale Beker. Zaterdag was de ploeg te sterk voor Emmen´95 uit Emmen en Vovem’90 uit Emmeloord, die te gast waren in Sporthal Heidepark.

Dames 1 speelde de eerste wedstrijd tegen Emmen ’95, promovendus in de 1e divisie. In de 1e set bouwde het team met prima volleybal een voorsprong op van 23-18. Er werd serverend veel druk op de tegenstander gezet. Deze set werd verrassend niet gewonnen. Na opslagwisseling kreeg nummer 12 de opslag en in één beurt serveerde ze de set uit met maar liefst zeven punten achter elkaar. Heel teleurstellend voor D1, maar het team herstelde zich prima en trok de volgende twee sets vrij eenvoudig naar zich toe (25-14; 25-17).

In de vierde set voltrok zich een waar spektakel om de setwinst. De set liep gelijkwaardig op naar een stand van 21-19 voor De Bevers. Daarna kwam de stand 24-24 op het scorebord. De wedstrijd werd beslist bij een stand van 37-35, waarbij De Bevers de meeste setpunten van Emmen ’95 wist weg te werken. De winst was belangrijk voor plaatsing voor de 2e ronde.

Na deze wedstrijd speelden Emmen ’95 en Vovem ’90 tegen elkaar. Emmen ’95 was te sterk voor de tweede divisionist uit Flevoland (3-1). De uitslag betekende voor Dames 1 dat er nog twee sets gewonnen moesten worden voor plaatsing in de tweede ronde. Deze sets werden eenvoudig gewonnen. De opslagen van De Bevers waren te lastig voor de tegenstander en al snel was het 25-14 en 25-13. Dames 1 was door!

Met misschien wat te overmoedig wisselen door de trainer kwamen de dames in de derde set in de problemen, die werd dan ook verloren met 25-23. De vierde set leek dezelfde kant op te gaan, maar op tijd stonden De Bevers weer op en werd de vierde set gewonnen met 25-20.

De 2e ronde wordt gespeeld op 24 oktober. Sporthal Heidepark is weer kandidaat voor het programma.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.