dalfsen wint met ruime cijfers in derby van klink nijland kwiek

Sercodak/Dalfsen heeft de streekderby gewonnen van Klink Nijland Kwiek. In Dalfsen werd het 37-17.

Het was donderdagavond voor Sercodak/Dalfsen de eerste  thuiswedstrijd van het seizoen. Het was meteen de derby tegen de Raalter ploeg Klink Nijland Kwiek. Om 20:30 begon de wedstrjd in een volgepakte Trefkoele. De ploeg van Peter Portengen  is  nog ongeslagen dit seizoen en is de favoriet voor deze wedstrijd.

Dalfsen begon de eerste paar minuten van de wedstrijd goed. Na vijf minuten te hebben gespeeld stonden de dames al met 3-0 voor. In het verloop van de eerste kwart veranderde er weinig qua verhoudingen. Beide teams wisten het net te vinden en in een mooie ambiance ging het spel gelijk op. De stand op dat moment was 7-4 in het voordeel van Sercodak/Dalfsen. Klink Nijland Kwiek wist zich vorige week te revancheren tegen DSS en daarmee de eerste punten te pakken. De Raalter dames leken in het laatste gedeelte van de eerste helf terug te komen in de wedstrijd, maar in de laatste minuten wist Sercodak Dalfsen de voorsprong te vergroten en gingen daarmee met 16-11 de kleedkamers in.

In de tweede helft was het Sercodak /Dalfsen die er als beste uit de kleedkamer kwam. De equipe van Dalfsen begon ijzersterk en liep al snel uit. Na vijf minuten te hebben gespeeld, hadden ze al vier keer gescoord en stonden ze met 20-11 voor. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en kon Sercodak/Dalfsen vrijuit handballen. Klink Nijland Kwiek was gewoon de mindere en liep de hele wedstrijd achter de feiten aan. Met nog een kwartier te gaan was het verschil gigantisch. De ploeg uit Dalfsen stond op dat al moment met 27-13 voor. In het verloop van de tweede liep de landskampien van de afgelopen jaren uit en wist uiteindelijk deze streekderby met ruime cijfes te winnen. Na 60 minuten gespeeld te hebben, was de eindstand 37-17 in het voordeel van Sercodak/Dalfsen.  De ploeg van Portengen speelde de tweede helft uitstekend.

Door deze overwinning stijgen de dames van Dalfsen naar de tweede plaats achter VOC. Voor Klink Nijland Kwiek betekent dat door deze ruime nederlaang een daling op de ranglijst heeft plaatsgevonden en kunnen zich nu terugvinden op een achtste plek op de ranglijst.

Volgende week neemt Sercodak/Dalfsen het op in de topper tegen Succes Schoonmaak/VOC. De dames van Klink Nijland Kwiek gaan naar Geleen en nemen het op tegen Vlug en Lenig

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.