Home / archiefcentraal / d66 wil economisch aantrekkelijk raalte

d66 wil economisch aantrekkelijk raalte

D66 Raalte vraagt het college een economisch actieplan op te stellen. Tijdens de behandeling van de Zomernota 2015 op 24 september dient zij daartoe een motie in samen met de fracties van de PvdA, SP, VVD en Lokaal Alternatief.

Uit onderzoek van Elsevier blijkt dat de economische prestaties van bijna alle Overijsselse gemeenten sinds 2000 sterk verbeterd is. In Raalte is dat niet het geval, terwijl de buurgemeenten wel beter presteren. Raadslid Peter Moorman van D66 stelt dat Raalte een onderbouwde visie mist, met daarin de economische koers die de komende jaren gevolgd moet worden.

Verder merkt hij op dat een economisch aantrekkelijke gemeente bedrijvigheid behoudt en aantrekt, waardoor bijv. bedrijfskavels verkocht worden en de werkgelegenheid aantrekt. Daardoor verbetert eveneens de financiële positie van de gemeente.

De fracties willen dat het college in nauw overleg met het bedrijfsleven een actieprogramma opstelt voor een gezond economisch klimaat. In dat plan moet aandacht worden besteed aan innovatie bij bedrijven en hoe daarvoor (Europese) middelen kunnen worden ingezet. Verder zal het aantrekken van bedrijvigheid van buiten de gemeente versterkt moeten worden en moet het contact tussen de gemeente en het bedrijfsleven intensiever.

Lees ook

Gemeentesecretaris Karin Cornelissen weg bij Raalte

RAALTE – Gemeentesecretaris Karin Cornelissen gaat de gemeente Raalte in het eerste kwartaal van dit …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.