burgerinitiatief wil hobbyjacht in overijssel stoppen

Al honderden mensen hebben hun handtekening gezet voor het burgerinitiatief ‘Stop de hobbyjacht’in Overijssel. In het weekend van Dierendag gaan de actieve leden van de Partij voor de Dieren de straat op om handtekeningen op te halen, waarvan er minimaal 1500 nodig zijn.

Het burgerinitiatief is gestart door bezorgde burgers uit Overijssel die het onacceptabel vinden dat het in Nederland is toegestaan om konijnen, fazanten, hazen, houtduiven en wilde eenden te doden, puur voor het plezier van jagers.

“In Nederland worden er jaarlijks zo’n 1 miljoen dieren doodgeschoten door jagers, zonder dat daar enige noodzaak voor is. Uit onderzoek blijkt dat maar 3 procent van de Nederlanders vindt dat ‘hobby’ een acceptabele reden is voor de jacht. Via de nieuwe Wet natuurbescherming kunnen provincies binnenkort regels stellen aan jacht”, aldus Timo Roeke, woordvoerder van het burgerinitiatiefde.

De Partij voor de Dieren strijdt al jaren tegen de hobbyjacht en ondersteunt daarom het burgerinitiatief. Op zaterdag 3 oktober (in Zwolle) en zondag 4 oktober (in Deventer) wordt er geflyerd en worden handtekeningen verzameld door Partij voor de Dieren Overijssel en de initiatiefnemers van het burgerinitiatief.

Via de website staging2.stopdehobbyjachtoverijssel.nl is de handtekeningenlijst te vinden en meer informatie over het burgerinitiatief.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.