burgemeesterskwartier raalte komt er

Omwonenden hebben er, vooral de laatste weken, van alles aan gedaan om het plan van wethouder Wout Wagenmans bij te stellen. Een comité van omwonenden diende een eigen plan in, maar een meerderheid van de gemeenteraad ging mee in de plannen van de wethouder. De gemeenteraad nam het wethouder Wout Wagenmans wel kwalijk dat er niet, onvoldoende of te laat gecommuniceerd werd met omwonenden. Dat de wethouder tijdens de Raadspleinsessie van vorige week liet weten omwonenden bij nieuwe plannen in het vervolg eerder te betrekken, was volgens de Raad een schrale troost.

Ook het exploitatietekort van 160.000 euro en de ontsluiting op de drukke Westdorplaan zorgden voor de nodige druk op Wagenmans. Zichzelf verdedigen ging in de Raad moeizaam, want hij was zijn stem nagenoeg kwijt. ‘Door de Ponymarkt’, was een opmerking uit de Raad.

Wagenmans fluisterend: “Ik ben blij dat we ook nog huur- en sociale woningen bouwen in Raalte. En over het communiceren met de buurt; niemand heeft het communicatieplan beantwoord met de opmerking dat er eerder gecommuniceerd moest worden. En toen ik in gesprek ging met het comité, wilde zij maar één ding; het plan van tafel. Anders wilde het comité niet om tafel. Ik heb er alles aan gedaan om draagvlak te krijgen. Daarom hebben we het plan ook op veel punten gewijzigd. Daardoor is er ook een tekort van 160.000 euro en een ontsluiting op de Westdorplaan ontstaan. Dat is puur een compromis om een doorbraak te forceren en draagvlak te creëren.”

Kosten
Het ontstane exploitatietekort van 160.000 euro zat een aantal raadspartijen dwars. Toch zorgde het er niet voor dat er een meerderheid van de Raad tegen de plannen stemde. De SP bracht nog een amendement in om het tekort te dichten door de grondprijzen te verhogen van de vrije kavels. Meerdere partijen vonden dat een interessante gedachte, maar niet helemaal eerlijk.

Volgens Wagenmans worden de kavels volgens marktconforme prijzen verkocht. “De kans is aanwezig dat de kavels iets duurder worden. We doen onze best voor een optimale prijs. Dat doen we eigenlijk altijd al. Als je dat niet doet, komt er willekeur en dat wil ik niet. Overal moet het gelijk zijn. Ik wil iedereen recht in de ogen kijken bij het beantwoorden van de vraag hoe ik die prijzen berekend heb. Maar we willen er wel uit halen wat er in zit.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.