boete voor trucker die fietser doodreed

Dat zegt de rechtbank in Zwolle in het vonnis tegen de chauffeur, die wel een boete van 500 euro kreeg wegens het niet verlenen van voorrang, meldt RTV Oost.

De man vertelde twee weken geleden dat hij de 69-jarige niet had gezien toen hij de kruising van de Overkampsweg en de Heesweg in zijn woonplaats naderde. “Als ik hem had gezien, was ik gestopt, ik had niet de bedoeling de man aan te rijden.” De chauffeur vermoedt dat het slachtoffer precies achter zijn spiegels reed,maar weet het niet zeker. Van het ongeval zijn geen getuigen.

Volgens de Zwolse rechters is het leed van de nabestaanden van het slachtoffer niet tot uitdrukking te brengen in de hoogte van de straf. Tegen de man was een werkstraf van 240 uur geëist, maar volgens de rechtbank heeft de man alleen een overtreding gemaakt door geen voorrang te verlenen. Op die overtreding staat een boete.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.