bekeravontuur snel ten einde voor pec zwolle

Eigenlijk ging het al voor het eerste fluitsignaal mis bij Zwolle. Doelman Kevin Begois viel in de warming-up geblesseerd uit en moest vervangen worden door Mickey van der Hart. De oud-Eagle zag er bij de eerste de beste voorzet niet best uit, evenals zijn ploeggenoot Dirk Marcellis. De verdediger werkte een voorzet van Karim El Ahmadi in het eigen doel.

Zelfs aanvoerder Bram van Polen was niet scherp. De verdediger wisselde al snel in de wedstrijd van schoenen, maar het werd er niet beter op. Een van zijn terugspeelballen op Van der Hart was veel te kort. Spits Michiel Kramer zat er in 60e minuut tussen en presenteerde de bal op een presenteerblaadje voor Dirk Kuyt, die de 2-0 binnenschoof.

Afronding onvoldoende
PEC kreeg wel kansen om wat terug te doen, maar de afronding was onvoldoende. Beste mogelijkheid aan Zwolse zijde was voor Queensy Menig, maar hij schoot veel te zwak in. Bart van Hintum en Wouter Marinus waren van afstand gevaarlijk, maar Feyenoord-goalie Kenneth Vermeer was bij de les.

Aan de andere kant had Dirk Kuyt het vizier wel op scherp staan. De Katwijker tekende voor de beslissende 3-0, nadat Van der Hart weer eens een bal merkwaardig wegwerkte. Behalve zijn twee goals kopte Kuyt ook nog eens tweemaal op de lat. In de slotfase van de wedstrijd deden beide ploegen het rustig aan, met het oog op komende zondag. Dan staat Feyenoord – PEC opnieuw op het programma, ditmaal in competitieverband.

[tweetwidget type=”single” query=”647146503321067520″ height=”0″ limit=”1″ autoscroll=”0″]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.