bankje normaal op weg naar normaal

De bank die Richard Wigink zondag aan Normaal aanbood, is op weg naar de Achterhoek. De manager van Bennie Jolink nam gisteren contact op met Wigink. Ze vonden de bank zo mooi, dat ze speciaal een plek voor uitgezocht hadden in of bij de studio van de heren.

Richard Wigink maakte de bank als onderdeel van de actie van Salland Centraal ‘Wat vind jij Normaal’. Het was eigenlijk de bedoeling de bank in het centrum van Raalte neer te zetten. Daar is hij dinsdagmorgen inderdaad ook beland: op de kop van de Domineeskamp met de rug naar naar het Annahuis en de Plaskerk.

Maar aan het eind van de dag was de bank al weer weg: achterop de vrachtwagen naar de werf van Wigink in Holten, die hem vandaag of morgen verder De Achterhoek in gaat rijden. Wigink heeft beloofd de bank op zijn definitieve plaats nog even te testen en ons er dan een paar foto’s van op te sturen.

Of er nog een nieuwe bank als blijvend aandenken in het centrum van Raalte komt, dat moet nog even bekeken worden. Richard Wigink wil daarover nog in overleg met Stöppelhaene. Maar ook de plek die de bank krijgt zal dan vermoedelijk in heroverweging genomen moeten worden. Want precies op de plek die de gemeente aanwees voor de bank, was in het verleden juist al een bank weer verwijderd na overleg met de buurt. De bank werd namelijk door schoolgaande jeugd gebruikt die de Jumbo als snackbar zien en na nuttigen van de inhoud, de verpakking van zich afgooide. Die verplaatste bank staat nu tien meter verderop aan de rand van de parkeerplaats, naast een heel grote vuilnisbak.

Kortom: wordt vervolgd. Maar zeker is dat de tekst op de bank nu nog meer geldt voor de bandleden van Normaal: Heanig andoene noa veartig joar øzen, ofwel: rustig aan doen na veertig jaar hard werken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.