badeenden kiezen ruime sop van overijssels kanaal

Lions Club Raalte, de organisator van de badeendenrace, heeft na een oproep dit jaar voor twee goede doelen gekozen. Sallandse Vereniging voor Aangepast Sporten Savas gaat de opbrengst onder meer gebruiken om meer mensen met een beperking bij het zwemmen betrekken. Care4BrittleBones gaat haar deel van de opbrengst gebruiken om door middel van onderzoek de kwaliteit van leven te verbeteren voor mensen die lijden aan de zeldzame brozebottenziekte.

Prijzen
Er zijn vijfduizend loten beschikbaar waarvan de nummers corresponderen met de genummerde badeendjes. Het eendje dat als eerste de finishlijn passeert, ‘wint’ voor de eigenaar van het bijbehorende lot een nieuwe mountainbike. Ondernemers uit Raalte en omgeving hebben tientallen prijzen beschikbaar gesteld, waaronder een televisie en dinerbonnen.

De afgelopen maanden hebben de Lions samen met beide betrokken clubs onder meer tijdens de Pompdagen in Heino, Stöppelhaene in Raalte en Diekdagen in Wijhe loten verkocht. De lotenverkopers staan overigens nog op de vlooienmarkt op vrijdag 25 september tijdens de Ponyweek in Heeten. De laatste beschikbare loten worden op de dag van de race verkocht in Raalte-centrum (bij mannen met sandwichborden) en bij het Overijssels Kanaal.

Activiteiten voor kinderen
Het lossen van de badeendjes vanaf grote hoogte wordt een bijzonder schouwspel. Dit jaar laat burgemeester Dadema nabij de spoorbrug de eendjes vanuit het bakje van een kraanwagen in het water vallen. Eenmaal te water zorgt Brandweer Raalte dat de eendjes door middel van waterkracht richting de finishlijn bij de Enkbrug gaan. Kinderen mogen de spuitgasten hierbij helpen. Onderwatersportvereniging Cerianthus leidt in het water alles in goede banen.

Scouting Raalte bouwt een vlot waarmee iedereen een oversteek van het Overijssels Kanaal kan wagen. In het kanaal liggen verder waterfietsen voor een vaartochtje over het kanaal. De scouts zorgen tevens voor vuurovens waarop kinderen stokbroodjes kunnen bakken. De kleinsten kunnen zich vrolijk laten schminken, terwijl anderen zich kunnen vermaken met tekenen met 3d-pennen. Verder is er koffie/thee met appelgebak, waarvan de opbrengst ook naar beide goede doelen gaat.

Het is voor de derde keer dat de organiserende Lions Club Raalte de badeendenrace op het Overijssels Kanaal houdt. De opbrengst van de twee voorgaande edities (totaal 18.000 euro) ging naar de nieuwbouw van het hospice.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.