averlo op zn kop tijdens de averlose kermis

In het derde weekend van september staat te midden van weilanden, stallen en koeien in het Averlose landschap een feestterrein om de buurtschappen Averlo-Frieswijk weer op z’n kop te zetten.

In dit weekend, van vrijdag 18 tot en met zondag 20 september, heeft de organisatie van de Averlose Kermis gezorgd voor een vol en gevarieerd programma dat moet zorgen voor het nodige vertier en plezier. Niet voor niets luidt de slogan van de kermis dan ook: ‘al bin ie acht of tachtig, Averlose Karmse blif prachtig!’.

‘Tis dit of niks’

De koffie en koek staan klaar, de tent is verwarmd en de revuespelers zijn er klaar voor: vrijdagavond gaat de kermis officieel van start om 20.00 uur met de jaarlijks terugkerende revue, met dit jaar als titel ‘Tis dit of niks’. De nodige sketches, zang en dans komen voorbij, gespeeld door zowel jong en oud. Na afloop van de revue kan er bijgepraat worden en zal een dj de vrijdagavond feestelijk afsluiten.

Vroege vogels

Zaterdagochtend in alle vroegte staan de eerste vroege vogels al weer op het kermisterrein om een plekje te bemachtigen in het weiland waar zij hun kleedje neer kunnen leggen. Deze ochtend vindt namelijk de traditionele rommel- en antiekmarkt plaats. Al jaren is dit een groot onderdeel van de kermis dat vele bezoekers trekt. Tijdens de markt zijn er ook allerlei nevenactiviteiten, zoals schminken, paardrijden en tokkelen voor de kids en een dweilorkest.

Alles mag op zaterdag

’s Middags vinden de kinderspelen plaats. De oudste kids kunnen buiten los gaan op het spellencircuit. De jongsten mogen zich binnen in de tent vermaken waar de vrijwilligers weer originele en doldwaze spelletjes voor hen hebben bedacht.

Om 15.00 uur volgt de komische spelshow ‘Alles mag op zaterdag’, afgeleid van het tv-programma van RTL4 ‘Alles mag op Vrijdag’. Bekende en minder bekende buurtgenoten zullen onder leiding van hun teamcaptain alles op z’n kop zetten, figuurlijk en soms letterlijk. Op zaterdagavond doet de band SESSION dat in de tent dunnetjes over. Dit is een moderne, maar ook veelzijdige band die er een waar feest van zal maken voor jong en oud.

Averlo goes Hollywood

De zondagochtend begint rustig, dan vindt namelijk de fietstocht plaats die de deelnemers door de natuurrijke omgeving leidt. Wanneer de fietsers weer arriveren bij de tent kunnen zij zich voegen bij de niet-fietsers. Om 12.00 uur zal er in de tent een brunch klaarstaan die een ieder tegen een kleine vergoeding kan bijwonen.

Zondagmiddag is er de jaarlijkse zeskamp, die dit jaar in het teken van Hollywood staat. Met als titel ‘Averlo goes Hollywood’ gaan verschillende teams uit de omgeving de strijd aan om zichzelf een sterrenstatus te verschaffen. Na deze strijd is er een gezellig samenzijn in de tent. Het slotfeest daaropvolgend wordt om 17.00 uur ingezet met de Millenium Showband. Die band zorgt voor een spetterend einde van het feestweekend.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.