40 dagen zonder frisdrank

Week 2 van de campagne. Het gaat goed, bij tijd en wijle moet ik wel even denken om geen alcohol te nemen. Voorbeeld; ik kreeg een beetje griep afgelopen week. Mijn lieftallige echtgenote zei op de 2e dag: neem een Berenburger en lekker op tijd onder de wol… Nog even los van of alcohol tegen griep helpt, ik doe dat normaliter wel. Nu dus niet.

Nee, ik heb nog geen ‘onthoudingsverschijnselen’ en het gaat me goed af. “Maar wat drink je dan als alternatief”, vroeg een vriend. “Nou eigenlijk alleen maar water”, was mijn reactie. En als ik de laatste onderzoeken mag geloven: gelukkig maar. Want het meest voor de hand liggende alternatief is natuurlijk frisdrank. En dat blijkt ook bepaald geen goed drankje te zijn. Tjonge, wat een gevaarlijke bijwerkingen of gevolgen. Neemt u zicht in acht!

Wat kan ik dan naast water nog meer drinken? Na de alarmberichten blijven vruchtendranken dus over. Dat doe ik dan ook, zo nu en dan een appelsapje, of jus d’orange . Maar nog lekkerder is een eigengemaakte smoothie (ja, ja, ik ga met de tijd mee). Ooit een keer zo’n ding van vrienden gekregen waarmee je ze zelf kunt maken. Stond al een paar jaar ongebruikt in de kast. Dus maar eens proberen. Ga de supermarkt maar eens in en divers fruit kopen. De kosten? Och, alcohol heeft ook zijn prijs.

Mijn ervaringen zal ik de volgende keer met u delen.

Bent u ook zo nu en dan wel eens bezig met wat u zo als opdrinkt?

Peter Gras, Sportbedrijf Raalte b.v.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.